Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:21 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Vasile, din Baroul Bota, condamnat la Constanţa pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat

ro

26 Nov, 2015 00:00 1827 Marime text


Dumitru Vasile, din Baroul Bota, a fost condamnat de Judecătoria Constanţa pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Iulia Barac, din Judecătoria Constanţa, i-a aplicat lui Dumitru Vasile, pentru folosire fără drept a denumirilor „Barou“, „Uniunea Naţională a Barourilor din România“, „UNBR“ ori „Uniunea Avocaţilor din România“ sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, în formă continuată, pedeapsa de doi ani de închisoare. Mai mult decât atât, judecătoarea l-a mai condamnat pe Dumitru Vasile, pentru exercitarea fără drept a unei profesii, respectiv a profesiei de avocat, în formă continuată, la pedeapsa de un an de închisoare. 
 
Cele două pedepse au fost contopite, iar Dumitru Vasile a fost condamnat la pedeapsa finală de 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe durata termenului de încercare de patru ani şi şase luni de închisoare.
 
Judecătoria Constanţa a dispus anularea mai multor împuterniciri avocaţiale şi confiscarea unei ştampile cu inscripţia „UNBR - Baroul Bucureşti -Vasile Dumitru“ şi a alteia dreptunghiulare, cu inscripţia „Cabinet individual de avocatură av. Vasile Dumitru“.
 
Contactat telefonic, Dumitru Vasile ne-a declarat, printre altele, că este nevinovat şi că va ataca decizia Judecătoriei Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. 

Citeşte şi  Curtea de Apel a încetat procesul penal faţă de Botomei, „decanul” Baroului din Bacău

Ti-a placut articolul?

Comentarii