Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:30 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „poliţiştilor“ de la Antidrog se rejudecă la Curtea de Apel Constanţa

ro

10 Aug, 2016 00:00 991 Marime text

 
Pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul presupuşilor poliţişti de la Antidrog în care Parchetul de pe lângă judecătoria Constanţa şi Alexandru Ionuţ Ciobanu au depus contestaţie împotriva deciziei Judecătoriei Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 3 noiembrie.
 
Judecătorii din Constanţa i-au condamnat, în primă instanţă, pe Mengheri Selcük la trei ani de închisoare, pe Iulian Tudor tot la trei ani de închisoare, pe Alexandru Ionuţ Ciobanu la un an de închisoare şi pe Alexandru Barbu la un an de închisoare. Toate pedepsele menţionate sunt cu suspendarea executării sub supraveghere. Judecătorii constănţeni au dispus, de asemenea, încetarea procesului penal pornit împotriva lui Narcis Patiş.
 
Amintim că, în data de 24 februarie 2015, în jurul orei 19.00, „în timp ce persoanele vătămate B.A. şi R.E. se aflau în centrul localităţii Eforie Nord, au fost acostate de inculpaţii Selcuk Mengheri şi Iulian Tudor, care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind poliţişti, folosindu-se în acest sens de un pistol şi de legitimaţii cu insignă asemănătoare celor eliberate de poliţie, şi, sub pretextul unei depistări în flagrant, le-au percheziţionat pe persoanele vătămate, găsind asupra uneia dintre acestea cantitatea de şapte grame de canabis, după care le-au urcat în autoturismul cu care sosiseră la faţa locului şi le-au plimbat împotriva voinţei lor prin oraş, în vederea continuării presupuselor cercetări“.
 
În această împrejurare, „prin ameninţări şi constrângerea cu întocmirea unui dosar penal, inculpaţii au deposedat-o pe persoana vătămată B.A. de cantitatea de şapte grame de canabis şi, ulterior, în aceeaşi noapte, au obţinut de la aceasta suma de 2.000 de lei“.
 
Totodată, „în perioada 24.02.2015 - 16.03.2015, au indus-o în eroare pe persoana vătămată R.E. cu întocmirea unui dosar penal pentru trafic de droguri şi, prin constrângerea cu tragerea la răspundere penală, i-au solicitat să le furnizeze informaţii despre transporturi de droguri pe care ei să le intercepteze sau să le furnizeze sume de bani, iar la data de 16.03.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii, inculpatul Narcis Patiş a primit suma de 300 de euro de la persoana vătămată, fiind prins în flagrant de organele de cercetare penală“.
 
Unul dintre tineri s-ar fi dus la Poliţie şi ar fi depus o plângere împotriva suspecţilor, menţionând că unul dintre aceştia s-ar fi recomandat ca fiind „Selcuk de la DIICOT (n.r. - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism)“.
 
Adevăraţii oameni ai legii au organizat un flagrant în zona Gării Constanţa, acolo unde victimele ar fi trebuit să le dea indivizilor banii ceruţi. Precauţi, Iulian Tudor şi Selcuk Mengheri ar fi trimis la întâlnire o „săgeată“, pe Narcis Patiş, care s-ar fi prezentat, la rândul lui, ca fiind poliţist Antidrog.
 

Citeşte şi „Poliţişti“ de la Antidrog, interceptaţi de „colegi“ - „Eu îmi risc meseria cu chestia asta“. „Fii deştept, mergi pe burtă“

Ti-a placut articolul?

Comentarii