Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 05 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru marfă adusă din China

ro

01 Dec, 2012 00:00 1575 Marime text
Peste 8.500 de articole purtând însemnele unor mărci protejate au fost indisponibilizate de poliţiştii SPTM Constanţa.

Joi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container depozitat în rampa unei societăţi comerciale din Portul Constanţa Sud - Agigea. Mărfurile, provenite din China, aveau ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov. În urma inspecţiei, echipa a constatat că în interiorul containerului se aflau 652 de colete ce conţineau articole diverse.

Cu ocazia controlului, în interior au fost identificate 8.508 articole, în principal jucării, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, cu o valoare totală de piaţă de 36.942 euro.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, iar acum efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii