Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documente contabile fictive Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

ro

21 Mar, 2017 08:36 1228 Marime text
În această dimineaţă, sunt efectuate peste 20 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat prejudiciu prin evaziune fiscală.
 
Astăzi, 21 martie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba și ai Direcției Operațiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 24 de percheziţii în judeţul Alba. Activitățile se desfășoară la locuințele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare și întreținere imobile.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.
 
De asemenea, persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăți comerciale reale, fără consimțământul reprezentanților de drept ai acestor firme.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 446.000 de lei.
 
Poliţiştii vor pune în executare 11 mandate de aducere.

Amintim că, tot în această dimineaţă, au loc percheziţii în Ploieşti la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „accidentul”. Şapte mandate de aducere vor fi puse în executare. 
 
Sursa foto: ZIUA de ConstanţaCiteşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii