Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat penal, pentru evaziune fiscală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a pus sechestru pe bunuri

ro

22 Nov, 2023 13:00 999 Marime text
Sursa foto: Poliția Română






 
  • Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Covasna, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna – Secția de urmărire penală și criminalistică, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, potrivit Poliției Române.     
 
Din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada ianuarie 2014 – iunie 2016, un bărbat, de 49 de ani, în calitate de administrator de drept (în perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2016) şi administrator de fapt (în perioada ianuarie – iunie 2016) al unei societăţi comerciale (radiată în prezent),  a înregistrat în actele contabile cheltuieli fictive și nu a înregistrat veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului.
 
Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost evaluat la 3.280.799 de lei.
 

„De asemenea, în perioada ianuarie 2014 – iunie 2016, bărbatul ar fi declarat un sediu fictiv al societăţii comerciale administrate, sediu în care nu ar fi fost desfăşurată nicio activitate, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale”, declară polițiștii.

 
La data de 16 noiembrie 2023, în vederea recuperării prejudiciului, Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus extinderea măsurii asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, aparținând bărbatului, până la concurenţa sumei de 3.280.799 de lei.
 
De asemenea, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri ale acestuia deţinute de terţe persoane, respectiv membri de familie, în vederea confiscării extinse, arată sursa citată.
 

„Astfel, la data de 21 noiembrie 2023, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 12,6 hectare de pădure, 8.200 de metri pătrați de teren intravilan, 10 imobile – case, curți, construcții și anexe, gater, hală industrială, precum și asupra capitalului social al unei persoane juridice”, mai specifică polițiștii.

 
Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.
 
 Citește și
Patru mandate de percheziție, în București și Mehedinți. Cauza, evaziunea fiscală
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii