Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Descoperire macabră în zona Parcului de la Gara CFR Constanța. O persoană, găsită decedată (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

03 Jul, 2023 12:53 6896 Marime text
O persoană a fost găsită decedată astăzi în apropierea Parcului de la Gara CFR Constanța. 

La fața locului au ajuns polițiștii și criminaliștii care au deschis o anchetă pentru a stabili care sunt împrejurările în care s-a petrecut tragedia. 

Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor ce au condus la deces. 

Din primele informații bărbatul ar fi fost găsit într-un șanț săpat în zonă pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare. 

UPDATE: 

Municipalitatea nu are niciun punct de vedere referitor la cazul bărbatului decedat în zona parcului de la Gara Constanța.

Surse din Primărie susțin că amplasamentul a fost predat către antreprenor în luna mai 2022 și că responsabilitatea pe parcursul derulării lucrărilor aparține antreprenorului. 

În acest moment, oamenii legii au declanșat o ancheta. 

UPDATE: 1

În zona respectivă au loc lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I", contract ce a fost atribuit societății Elsaco Electronic SRL din Botoșani.


Am solicitat un punct de vedere din partea societății Elsaco Electronic SRL.

„În data de 03.07.2023 un angajat al Elsaco Electronic, în urma inspectării căminelor în vederea pregătirii unor manevre de cuplare a rețelelor de termoficare, a descoperit pe șantierul din zona Parcului de la Gara CFR Constanța o persoană necunoscută, care nu prezenta semne vitale, într-un cămin de termoficare, procedând la apelarea numărului de urgență 112.

Menționăm că unele etape ale lucrărilor aferente proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I" sunt realizate în zona respectivă de prestatori de servicii, care au responsabilitatea asigurării perimetrului. În urma propriilor verificări efectuate la fața locului am constatat că zona era marcată și semnalizată corespunzător.

Informații suplimentare cu privire la circumstanțele în care s-a produs evenimentul, pot oferi la acest moment doar autoritățile abilitate“ - au transmis reprezentanții Elsaco Electronic pentru ZIUA de Constanța.


UPDATE: 

Contractul pentru „Achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I“ a fost atribuit societăților Elsaco Electronic S.R.L Botosani, SICOR București și Fluid Development Constanța. 
 
II.Scopul lucrărilor îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice primare, conform cerințelor din caietul de sarcini nr.191554/27.09.2021.

Reabilitarea va fi realizată prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creșterea eficienței energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi și calitativi solicitați la consumatori și cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantității de poluanți.

În cadrul reabilitării se redimensionează conductele și se renunță la anumite conducte care nu mai sunt necesare.

Tronsoanele de conducte redimensionate au un traseu total de 21.605 m.

Obiectul contractului este reprezentat de:
- Întocmirea documentațiilor de proiectare pentru fazele: Obținerea tuturor avizelor/acordurilor și autorizațiilor necesare de la toate autoritățile naționale a căror legislație impune acest lucru și pentru toate fazele de derulare a contractului, DTAC, Proiectul Tehnic de execuție, Detalii de execuție, Documentație pentru obținerea autorizației de funcționare ISCIR (acolo unde este cazul), Plan de securitate și sănătate pe șantier, Documentație As-Built (incluzând și cărțile conductelor); Obținerea aprobării programelor de control și verificare care conțin și fazele determinante ale lucrărilor, de către Inspectoratul de Stat în Construcții (după caz);
- Asistență tehnică din partea proiectantului;
- Achiziția de materiale;
- Execuția lucrărilor și punerea în funcțiune a instalațiilor;
- Testarea și punerea în funcțiune (PIF), după terminarea lucrărilor de execuție.
- În timpul acestei perioade, Antreprenorul trebuie în paralel să desfășoare Programul de Instruire (training) a personalul operatorului.

Despre Elsaco Electronic S.R.L
 
Potrivit datelor furnizate de termene.ro, societatea a fost înființată în anul 1995 și are sediul pe Strada Pacea, Nr. 41A, Botoșani, Județ Botoșani.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 344.403.264 de lei, profit de 21.982.655 de lei și 229 de angajați.
 
Asociați în cadrul firmei sunt Valeriu Iftime cu 40% și Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov și Doru Popa, fiecare cu câte 20%.
 
Administratori sunt Valeriu Iftime și Ovidiu Jitaru.
 
Despre Sicor
 
Potrivit datelor furnizate de termene.ro, societatea a fost înființată în anul 1992 și are sediul pe  Bulevardul Unirii, Nr. 45 în București.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 146.626.082 lei, profit de 6.244.910 lei și 123 angajați.
 
Asociați în cadrul firmei sunt Constantin Panaitescu cu 51%, Mimi A. Panaitescu cu 39% și Adrian Constantin Panaitescu cu 10%.
 
Administratorul firmei este Constantin Panaitescu.
 
Constantin Panaitescu mai apare asociat 40% și administrator în cadrul Biziteam SRL, asociat 33,34% și administrator în cadrul New Home in Town, asociat 34% și administrator în cadtul Urban Housing și asociat 35% și administrator în cadrul The Corner Cotroceni.
 
Despre Fluid Development SRL
 
Potrivit datelor furnizate de termene.ro, societatea a fost înființată în anul 2004  și are sediul pe Bulevardul Tomis, Nr. 143A Constanța.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 37.416.178 de lei, profit de 5.947.186 lei și 69 de angajați.
 
Asociați în cadrul firmei sunt Costin-Alexandru Pitu și Sorin Zaif, fiecare cu câte 50%. Administratorul firmei este Costin Alexandru Pitu.
 
Costin Alexandru Pitu mai apare asociat 40% în cadrul Fluid Serv Metrologie și asociat 40% în cadrul General Hidroedil SRL.
 
Sorin Zaif mai apare asociat 40% și administrator în cadrul Fluid Serv Metrologie și asociat 40% în cadrul General Hidroedil SRL.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și: 

Elsaco Electronic din Botoșani reabilitează rețelele termice din municipiul Constanța. În 2020 a raportat datorii de peste 80 de milioane de lei  

Municipiul Constanța, contract de peste 153 de milioane lei cu patru firme. Într-una dintre ele asociat e și patronul echipei de fotbal FC Botoșani (DOCUMENT)

Elsaco Electronic SRL câștigă și contractul de proiectare și execuție lucrări reabilitare rețele de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii