Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deferit Justiţiei pentru sclavie Decizie definitivă pentru Mihai Mişilaricu

ro

05 Mar, 2016 00:00 2200 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis contestaţia formulată de Mihai Mişilaricu. Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat parţial încheierea atacată, şi, soluţionând cauza, au modificat măsura preventivă a controlului judiciar menţinută faţă de Mihai Mişilaricu, „în sensul în care înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de nu a depăşi teritoriul judeţelor Constanţa şi Tulcea decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Tulcea. În baza art. 215, alin. 1, 2 din Codul de procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei“.
 
„Desemnează ca organ de supraveghere Poliţia Municipiului Constanţa, care va realiza supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiei impuse, iar în cazul în care va constata încălcări ale acesteia, va sesiza de îndată instanţa de judecată“, potrivit minutei.
Decizia este definitivă. Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“, de asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă magistraţii constănţeni şi-au declinat competenţa de soluţionare colegilor din Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii