Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum bate Poliţia Tulcea din confuzie Afacerist schilodit de mascaţii comisarului-şef Muhuleţ... din greşeală!

ro

18 Sep, 2010 00:00 5389 Marime text

Oprit în puterea nopţii de duba mascaţilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei, somat să stea cu capul pe volan şi să nu scoată o vorbă, iar apoi încătuşat şi lovit cu bestialitate cu bocancii în coaste. Totul, pentru că a fost confundat cu un infractor periculos. Mai mult, la sfârşitul „operaţiunii“, când şi-au dat seama că este vorba despre o confuzie, poliţiştii nici măcar nu şi-au cerut scuze, ci au declarat că erau în misiune, pe urmele unui interlop. Acestea sunt acuzaţiile aduse de un afacerist din Vaslui poliţiştilor tulceni. Comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, comisarul-şef Vasile Şofan, a precizat că nu se poate pronunţa asupra comportamentului imputat subordonaţilor săi până la finalizarea anchetei deschise în urma plângerii depuse de vasluian.

Cetăţeanul care reclamă că a fost cocoşat sub loviturile mascaţilor tulceni de la Intervenţii Rapide este Ioan Anton, de 48 de ani, din Vaslui. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.00, omul se afla la Tulcea, unde desfăşoară afaceri legate de transportul de peşte. În maşină, alături de el, se afla Mihai Cristian Andrieş, un autostopist. „Nu-mi dau seama cum au apărut mascaţii“, ne-a declarat Ioan Anton, continuând: „ştiu doar că înainte de apariţia lor am fost urmărit de o maşină civilă. Ţin minte că îi spuneam colegului care se afla în maşină cu mine că deşi Tulcea este foarte luminată, autoturismul care se află în spatele nostru şi ne urmăreşte de aproximativ un kilometru are farurile stinse“. La un moment dat, spune omul, în centrul oraşului, la sensul giratoriu din apropierea hotelului Delta, o dubă a poliţiei, înmatriculată B 04 YBN, a tăiat calea afaceristului din Vaslui, „s-a pus de-a curmezişul, iar din ea au sărit vreo opt sau nouă mascaţi“.

„Mâinile pe volan! Nu mişca! Nu scoate o vorbă!“

„Am zis că nu poate fi vorba de mine, ci ne-au oprit pentru maşina suspectă care mergea în spatele nostru, dar m-am înşelat. Mascaţii mi-au strigat «Mâinile pe volan! Nu mişca! Nu scoate o vorbă!» şi am încercat să mă conformez“, povesteşte Ioan Anton. Apoi, evenimentele pare să se fi derulat întocmai ca în filmele de acţiune, cu poliţişti şi răufăcători: „Nu credeam că se poate întâmpla în România aşa ceva. Am scos două cuvinte şi am luat doi bocanci în burtă. Mi-au zis să-mi duc mâinile la ceafă şi să cobor, aşa că am încercat să opresc motorul, dar în momentul acela am fost luat de cap, aruncat afară din autoturism şi m-am trezit cu două pistoale la cap, unul în frunte şi unul în partea dreaptă, la tâmplă“. Omul spune că a încercat să le zică oamenilor legii că este vorba despre o confuzie, dar a încasat automat doi bocanci în ceafă. Când a deschis gura să adauge că nu a făcut nimic, unul dintre mascaţi i-a strivit ceafa sub bocanc. „Acum (n.r. ieri), vin de la policlinică şi, potrivit actelor medicale, am trei inele fisurate la coloană“, ne-a declarat Ioan Anton.

Comisarul-şef Muhuleţ: „Sunteţi liber!“

Acesta spune că din maşina care l-a urmărit mai bine de un kilometru cu farurile stinse, înmatriculată TL 72 MYD, a coborât la un moment dat un individ despre care a aflat apoi că este comisarul-şef Daniel Muhuleţ, din cadrul IPJ Tulcea. Din spusele vasluianului, la scurt timp după sosirea comisarului-şef Muhuleţ, „atacul“ mascaţilor a încetat. „Nu ştiu exact care a fost momentul sau dacă a fost vreun schimb de priviri între comisarul-şef şi echipa de intervenţie. Eu eram trântit la pământ, cu faţa în jos, cu un bocanc pe ceafă. Nu vedeam nimic în faţă decât pe mascatul care stătea lângă mine, pentru că mi-au zis să nu mă uit în altă parte. De frică, nu am mişcat privirea“, a povestit Ioan Anton. La aşa un scandal, curioşii nu au întârziat să apară. Cu mic, cu mare, oamenii s-au strâns să vadă despre ce este vorba. În cele din urmă, afaceristul a fost descătuşat. „Ţin minte că era 12.45 când mi-au scos cătuşele, pentru că mi-am frecat imediat mâinile şi m-am uitat la ceas“, a spus Anton, precizând că, între timp, mascaţii s-au răspândit printre oamenii strânşi ca la circ şi i-au îndepărtat repede pe toţi, inclusiv pe cei care îşi scoseseră telefoanele mobile pentru a filma evenimentul. Ulterior, echipa de intervenţie a dispărut, iar afaceristul a rămas doar cu comisarul-şef Muhuleţ. Omul spune însă că acesta i-a zis doar că erau în misiune şi că s-a făcut o confuzie. „Nici măcar nu mi-a cerut scuze, din omenie, pentru că încasasem atâţia bocanci. Mi-a zis doar «Sunteţi liber!». Dar, ce să plec?, că eu tremuram din toate încheieturile“, şi-a amintit Ioan Anton. Totodată, omul a mai spus că, după ce mascaţii l-au trântit la pământ, când îl percheziţionau să vadă dacă are pistol, le-a precizat că în buzunarul din spate al pantalonilor are actele, astfel încât îi pot verifica numele şi să vadă că este vorba despre o greşeală, însă a primit în schimb alţi doi bocanci în coaste, pentru că a vorbit.

Şeful IPJ nu se antepronunţă

„Nu înţeleg de ce eram lovit, că n-am ripostat, n-am fugit, am făcut ce mi-au zis ei“, a spus Anton, relatând că, după consumarea incidentului, s-a dus la IPJ Tulcea pentru a depune o plângere, dar că agentul de serviciu a încercat să-l convingă să renunţe la această idee, invocând faptul că nu are coli de hârtie. De asemenea, Ioan Anton a spus că a fost urmărit de maşina comisarului-şef Muhuleţ până în poarta IPJ-ului, iar abia după 20 de minute de la sosirea sa acolo plângerea i-a fost primită, însă numai după ce la faţa locului s-a deplasat şi adjunctul inspectoratului, care l-a convins în cele din urmă pe agentul de serviciu să-i dea coala de hârtie solicitată. „Fac Tulcea de 20 de ani şi nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva“, a conchis omul. Comandantul IPJ Tulcea, comisarul şef Vasile Şofan, a precizat că, deşi există plângerea omului, nu se poate pronunţa în legătură cu acest incident până ce nu vor fi finalizate cercetările. „Eu voi repartiza plângerea Corpului de Control, dar până nu se cercetează, nu pot să mă pronunţ. Vom lăsa plângerea să-şi urmeze cursul legal“, a mai precizat inspectorul şef, adăugând că nu poate comenta evenimentele reclamate. „Sunt curios dacă măcar l-au prins pe infractorul cu care am fost confundat“, a conchis Ioan Anton.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonimu 22 Mar, 2011 18:20 cand o echipa este in misiune si respectivi infractori au arma de vanatoare se iau cele mai grave masuri,se confunda cu terorismu si de acea au intervenit astfel acei mascati,parerea mea:P daca lii sa zis „Mâinile pe volan! Nu mişca! Nu scoate o vorbă!“ ei nu trebuia sa vorbeasca deloc ,aceste misiuni sunt si periculoase cei adevarat,dar daca nu respecti ce spune esti pus intr-o situatie cu adevarat periculoasa,bine ca nu sa intamplat mai grav chiar cu decesul
  • Andries Mihai Cristian 20 Sep, 2010 16:51 D-lor politisti, cu tot respectul va rog sa va abtineti de la comentarii pentru ca in noaptea cu pricina dl. Muhulet nu a dorit sa vada nici actele de provenienta a marfii in speta peste si nici actele cu care m-am legitimat (C.I.,Permis Auto, Permis port arma, Autorizatie Vanatoare, etc) nici macar arma nu a dorit nimeni sa o vada, ci a formulat un simplu " se pare ca e o confuzie". Singurele persoane care stiau cum ma numesc, ca sunt vanator si ca am o arma de vanatoare sunt domnii politisti de la sectia Judeteana Tulcea pe care i-am cunoscut in momentul in care am inaintat plangerea. Transmit pe aceasta cale un mesaj sincer si onest catre domnii politisti sa nu intoxice cu comentarii false pentru ca altfel ma vad nevoit sa ma indrept catre organele de ancheta pe care le-am mentionat si in noaptea incidentului pentru posibila infractiune de "abuz in serviciu contra intereselor persoanelor". Cu respect, Cristian Andries
  • Adrian 20 Sep, 2010 10:38 Dl. "Crapu" se vede treaba ca nici nu v-ati obosit sa cititi articolul, pentru ca vorbiti in necunostinta de cauza. Nu facea nimeni braconaj!!! Poate data viitoare veti fi dvs, tatal sau fratele dvs. sub bocancii militienilor. Cat despre comentariul "uitati-va mai bine in spate data viitoare s-ar putea sa fiu eu." nu ma face decat sa cred ca sunteti un MILITIAN si dvs. Poate acest articol ajunge unde trebuie si GOLANII din sistem vor ramane fara slujbe. Sunt politisti care stiu sa-si faca treaba, nu avem nevoie de dvs. in sistem.
  • crapu 19 Sep, 2010 20:33 asa va trebuie braconierilor. Cat mai aveti de gand sa mulgeti delta asta. Nu te mai poti plimba in voie de armele voastre. Jecmaniti pescarii luandu-le pestele pe 2 lei si-l dati la pret triplu.uitati-va mai bine in spate data viitoare s-ar putea sa fiu eu.
  • elena 19 Sep, 2010 10:02 Am dori sa auzim punctul de vedere al militiei dim Tulcea-MILITIE-pt.ca asta sunt-niste militieni,care isi bat joc de drepturile cetatenilor,pentru ei platim taxe! Daca acel om avea si familia in masina(copii ,sotie),nu este destul ca ne temem de infractori,am ajuns sa ne temem si de cei care ar trebui sa ne apere?Rusine domnilor militieni!
  • Mircea 18 Sep, 2010 16:34 Si eu sunt din sistem si am facut parte din multe astfel de echipe de interventie. E clar ca ce s-a intamplat aici e un abuz al respectivului comisar. Dar va rog sa nu generalizati, este foarte frustrant pentru cei care ne starduim sa ne facem treaba bine.
  • Adi 18 Sep, 2010 16:23 Arma de vanatoare ii apartinea lui Mihai Cristian Andries (autostopist). Omul e angajat al Primariei Iasi si se intorcea dintr-o vacanta de o saptamana din Delta. Dl. Andries are permis de arma, ca altfel n-ar mai fi plecat cu arma de acolo. Sau nici la asta nu va duce mintea? Bine ca aveti pretentii la salarii mari, dar sunteti doar niste gorile prost dresate.
  • Geo 18 Sep, 2010 16:14 Dl. Crin, de cand e ilegal sa ai arma de vanatoare? A cerut cineva permisul de arma? Oamenii nici macar nu au fost legitimati. Nu cautati scuze pentru incompetenta si abuz!!!
  • Georgiana 18 Sep, 2010 16:10 Pe 28 septembrie, la Ministerul de Interne va avea loc concursul pentru ocuparea postului de şef la Poliţia Municipiului Tulcea. Am inteles ca participa si Dl. Daniel Muhuleţ. Sa-i uram cu totii succes! Astia-s oamenii care ar trebui sa ne apere. Poate-i dam si o marire de salariu. Bravo pentru articol.
  • crin 18 Sep, 2010 15:34 de ce victima dumneavoastra nu vorbeste si de arma de vanatoare pe care o avea la vedere in masina?
  • Delia 18 Sep, 2010 15:26 E clar Muhulet asta e un militian de doi lei. Daca astia sunt oamenii care ne protejeaza, suntem in rahat pana la gat. Noi platim pentru salariile lor, nu? MILITIA Tulcea ar trebui sa se autosesizeze in cazurile de genul asta. Putem sa ne lipsim de politaii astia. Sunt o rusine pentru sistem!
  • Adrian 18 Sep, 2010 10:44 E clar ca suntem cetateni de mana a doua in propria noastra tara. Am auzit de multe alte cazuri de genul acesta, dar e greu sa se faca dreptate. Politia stie sa bata bine, fara sa lase urme. Niste nenorociti!