Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sprijinul Serviciului de Informaţii Reţea de contrabandişti, anihilată la Constanţa. Poliţiştii au confiscat aproape 8 kilograme de aur

ro

15 Aug, 2015 00:00 2450 Marime text
Contrabandă cu aur, smart-phone-uri, LCD-uri şi maşini furate! Nu mai puţin de şapte kilograme de aur, dar şi alte zeci de bunuri, suspectate că ar fi fost furate din statele UE, printre care şi un BMW, au fost descoperite de poliţiştii Gărzii de Coastă, în urma mai multor percheziţii.
 
Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre o adevărată reţea care, în opinia anchetatorilor, „se ocupa cu introducerea în România şi ulterior comercializarea unor bijuterii şi a altor obiecte (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile), obţinute în urma săvârşirii unor infracţiuni de furt din locuinţe“. Datele adunate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, i-au dus pe aceştia la concluzia că mai multe persoane din judeţ ar fi pus bazele unei reţele de contrabandă cu bunuri furate. Concret, la sfârşitul lunii trecute, la urechile anchetatorilor au ajuns informaţii potrivit cărora respectivii ar fi implicaţi în introducerea în ţară a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, bunuri care erau trimise în ţară prin intermediul firmelor de transport. Ulterior, coletele ar fi fost ridicate la destinaţie de membri ai presupusei reţele, bunurile fiind vândute apoi.

După ce au pus datele cap la cap, oamenii legii au reuşit prinderea în flagrant a trei cetăţeni români, care au ridicat de la o astfel de firmă din Constanţa nu mai puţin de cinci colete în care se aflau astfel de bunuri despre care se presupune că ar fi furate. Acţiunea a fost posibilă cu sprijinul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, dar şi cu cel al mai multor ofiţeri şi agenţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Următorul pas a fost reprezentat de percheziţiile domiciliare, în urma cărora de la reşedinţa unuia dintre suspecţi au fost ridicate următoarele bunuri, consemnate în dosarele poliţiştilor: aproximativ 6,3 kg de bijuterii din metal de culoare albă (1.773 de lănţişoare, brăţări, cercei, inele), alte 1,8 kg de bijuterii din metal de culoare galbenă (211 cercei, lănţişoare, brăţări şi inele), un revolver cu un cartuş, zece săbii, macete, cuţite, trei statuete, trei laptopuri, două tablouri, trei LCD-uri, 30 de ceasuri, opt telefoane mobile, 17 parfumuri, un aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, dar şi diferite articole de îmbrăcăminte. Mai mult decât atât, de la aceeaşi adresă a fost ridicat şi un BMW, în valoare de circa 9.000 de euro. Suspecţii au fost ridicaţi şi duşi la sediul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, pentru continuarea anchetei. Autorităţile au precizat că acţiunea face parte din activităţile specifice desfăşurate în zona de competenţă ce vizează supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii