Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa, trimis în judecată de DNA alături de alte persoane (documente)

ro

10 Dec, 2015 00:00 5862 Marime text


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane, printre care un farmacist şi un ofiţer de Poliţie.
 
Astfel, au fost trimişi în judecată: Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, „la data săvârşirii faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită“; Ştefania Claudia Tănase, farmacist-diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită“; Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, şi Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ştefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 de lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia «farmacie», procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice. Inculpata Tănase Ştefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna şi al inculpatului Tănase Cosmin, care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia, care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Anticorupţie Constanţa.

Legăturile soţilor Tănase cu SC Anto Farm Med SRL

Ştefania Claudia şi Cosmin Tănase s-au căsătorit în noiembrie 2013. În declaraţia de avere completată în anul 2014 de ofiţerul Cosmin Tănase, din cadrul IPJ Constanţa, se precizează că soţia sa a realizat în 2013 un venit de 10.000 de lei din salariul de la SC Anto Farm Med SRL.
 
Firma Anto Farm Med SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Timişana numărul 48, are un capital social subscris de 250 de lei, integral vărsat, activitatea principală fiind „comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice“, în magazine specializate. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului pe 9 decembrie 2015, asociaţii firmei sunt Mărioara Pascu, ce are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80%, şi Neculae Pascu - 20%, care deţine şi funcţia de administrator.
 
Firma Anto Farm Med SRL a fost înfiinţată în martie 2009 de către Nicoleta Silvia Cota Pascu. La această dată, ea era asociat unic, cu un aport de 200 de lei la capital, deţinând şi funcţia de administrator. O lună mai târziu, în martie 2009, Nicoleta Silvia Cota Pascu a cooptat-o în societate pe Mărioara Pascu, cesionându-i 100 de lei, astfel ambele deţinând câte 50% din capitalul social.
 
În iulie 2013, asociatele l-au cooptat în firmă şi pe Nicolae Pascu, care a mărit capitalul cu încă 50 de lei, astfel acesta ajungând la 250 de lei. În urma acestei decizii, Nicoleta Silvia Cota Pascu a decis să se retragă din societate, în funcţia de administrator numindu-l pe Nicolae Pascu, iar Mărioarei Pascu cesionându-i aportul său la capital de 100 de lei, aceasta din urmă rămânând cu 80% din capitalul social.
 
Nicoleta Silvia Cota Pascu mai figurează ca asociat în Ant Gold Med SRL, Remo Farm SRL și în Stefi Claudia si Anto SRL, iar ca administrator în Ant Gold Med SRL, Ifn Nico SRL, Stefy Gioeli SRL (radiată) și Ştefi Claudia Şi Anto SRL.

Averea angajatelor din cadrul Ministerului Sănătăţii Laura Spaiu şi Zâna Dobrin

Potrivit declaraţiei de avere completate în 2014, Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, deţine un apartament în Bucureşti, dobândit în 2010, prin moştenire. De asemenea, aceasta mai are în proprietate o maşină Honda Civic, din 2006.
Laura Spaiu a mai obţinut un venit de 102.168 (monedă neprecizată) din activităţi independente, mai exact, este vorba despre banii obţinuţi de pe urma unui contract încheiat cu „Siepcofar“. Soţul acesteia, Mihai Spaiu, a obţinut, în anul 2014, un salariu total de 37.200 (monedă neprecizată).
 
Conform declaraţiei de avere completate în  2014, Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior, cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, deţine, alături de soţul său, Virgil Dobrin, două terenuri intravilane, unul de 5.000 de metri pătraţi, iar altul de 500 de metri pătraţi, în Argeş şi Popeşti Leordeni - Ilfov, dar şi un teren extravilan de 5.000 de metri pătraţi, în Ilfov, proprietar fiind soţul său.
 
Împreună cu Virgil Dobrin mai are în posesie un apartament din 2007, în Bucureşti, şi o casă în construcţii, în comuna Băiculeşti. De asemenea, Zâna Dobrin mai deţine un autoturism marca Skoda Octavia, din 2005. Aceasta deţine acţiuni sau părţi sociale în valoare de 65.800 (monedă neprecizată) în următoarele societăţi comerciale: Banca Transilvania, Compa, SIF - Oltina şi SIF 1 - Bana - Crişana. În 2014, a încasat de la Ministerul Sănătăţii, pentru funcţia de consilier superior, venituri de 35.697 (monedă neprecizată), iar soţul acesteia, fiind pensionar, a primit 20.000 (monedă neprecizată), iar din dividende provenite din acţiuni a obţinut suma de 11.000 (monedă neprecizată).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii