Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din Constanţa pot fi pompieri pentru o zi

ro

10 Sep, 2012 01:00 1475 Marime text
Anul acesta, pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 164 de ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări.

Astfel, în data de 12 septembrie 2012, în intervalul orar 11.30 - 13.30, în faţă la City Park Mall, se vor organiza un concurs interactiv „Pompier pentru o zi", dedicat copiilor, şi o demonstraţie de prim-ajutor medical.

În paralel, celor prezenţi li se vor prezenta o autospecială de stins incendii, ambulanţa SMURD, echipamentul scafandrilor de intervenţie şi autospeciala CBRN (destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice, pentru decontaminarea personalului de intervenţie, dar şi a celui afectat).

În incinta City Park Mall vor fi expuse desene cu tema „Misiunile pompierilor militari", realizate de un grup de copii asistaţi de World Vision, filiala Constanţa şi se va organiza un punct mobil de informare preventivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii