Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:15 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convoi de utilaje militare americane pentru preluarea epavei MIG-ului prăbuşit lângă Mihail Kogălniceanu (galerie foto+video)

ro

12 Jun, 2017 15:45 5072 Marime text
Un autovehicul HAMMER, două macarale şi un camion al militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu au ajuns în această după amiază la locul în care s-a părbuşit avionul Mig 21 Lancer. Se verifică epava care urmează a fi ridicată şi transportată, cel mai probabil, la Mihail Kogălniceanu unde să fie expertizată de o comisie specializată. 

Militarii americani analizează epava la faţa locului înainte de a se decide transportarea acesteia, astfel încât să nu fie afectată în timpul transportului. 

Potrivit unor surse aeronava s-ar fi prăbuşit din cauza unei ciori. 

Reamintim că, Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.
 
După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.
 
Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.
 
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii