Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis „Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu“

ro

03 Mar, 2022 07:46 1943 Marime text
O dublă tragedie a avut loc seara trecută în județul Constanța. Un avion Mig 21 Lancer plecat în misiune de patrulare deasupra Dobrogei a pierdut legătura cu turnul de control și s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac. 

La scurt timp, elicopterul IAR 330-Puma cu șapte militari la bord, plecat în căutarea aeronavei dispărute s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Toți cei opt militari au decedat. Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au transmis mesaje de condoleanțe familiilor îndoliate. 

„În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care și-au pierdut viața în zona localității Gura Dobrogei, în timp ce executau o misiune de salvare și recuperare. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căuta o aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar“ - este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea.
Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!“ - a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii