Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţean, fost şef al ANAF, numit consilier la Cancelaria lui Orban. Fratele lui este procuror la DNA Constanţa

ro

25 Feb, 2020 03:31 5673 Marime text
Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 140, Decizia numărul 136 prin care fostul şef ANAF, constănţeanul Sebastian Bodu, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei primului ministru.

Bodu a îndeplinit funcția de Președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în perioada 2005 – 2007.  
 
Este posibil ca şi în noua sa funcţie, de consilier de stat, Sebastian Bodu, să preia atribuţii în domeniul financiar-fiscal.
 
Sebastian Valentin Bodu este jurist și om politic român, care a îndeplinit funcția de Președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în perioada 2005-2007.

S-a născut în anul 1970 în municipiul Constanța. A studiat la Facultatea de Științe Juridice a Universității din Sibiu (1992–1996), absolvind în anul 1996 cu titlul de licențiat în drept și media generală de absolvire: 9,71.

Din anul 1996 este cadru didactic universitar, actualmente fiind titular de curs la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, unde predă Dreptul Afacerilor.

În anul 1996 este admis ca avocat în Baroul București. Lucrează apoi în calitate de consilier intern pe probleme juridice la Financial Markets International Inc., corporație americană de consultanță în domeniul pieței de capital (1996-1997), consilier intern pe probleme juridice la Carana Group Inc., corporație americană de consultanță în domeniul privatizării (1997-1998) și în cele din urmă consilier intern pe probleme juridice la Fondul Româno-American pentru Investiții, fond închis de investiții cu capital american (1998-2004).

În perioada 1999-2002, efectueză studii doctorale la Catedra de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, obținând titlul de
Doctor în drept, cu teza: „Regimul juridic al acțiunilor emise de societățile comerciale”, calificativul obținut fiind foarte bine. Apoi între anii 2002-2004 efectuează studii de Executive Master of Business Administration (MBA) la ASEBUSS București, program al Kennesaw University din Atlanta, S.U.A., absolvind cu media generală 9,41.

A publicat peste 60 de articole în prestigioase reviste de drept (fiind membru în colegiul de redacție al Revistei Române de Drept al Afacerilor și, apoi, director al Revistei Societăților și a Dreptului Comercial). De asemenea, Sebastian Bodu este autor, printre altele, al lucrărilor: "Dreptul societăților comerciale - Dicționar de termeni juridici" (Editura Rosetti); "Drept comercial - curs universitar" (Editura Rosetti); "Dreptul Afacerilor (Editura Universitară), Tratat de Drept Societar - vol. I-III, ed. 1 și 2 (Editura Rosetti), Legea societăților comentată (Editura Rosetti), Legea societăților adnotată (Editura Rosetti), Legea emitenților de instrumente financiare, comentată și adnotată (Editura Rosetti)

În perioada 2004–2005, lucrează ca Director al Direcției Juridice & Compleanță a grupului ING România. Domeniile sale de specializare sunt: drept societar, drept comercial, drept bancar, piețe de capital, privatizare, drept civil, drept financiar, dreptul concurenței comerciale.

Trebuie făcută precizarea că Sebastian Bodu este fratele lui Ciprian Bodu, procuror în cadrul DNA Constanţa.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii