Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:12 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023. O carte pe săptămână. Cartea săptămânii. Caroline Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem. Pagina 152 – Boala, intimitatea personală și frica de vindecare

ro

14 Jan, 2023 12:56 783 Marime text


”Adevărata vindecare este una dintre cele mai înfricoșătoare călătorii pe care le poate întreprinde cineva. Sunt oameni cărora boala le poate oferi un sentiment de siguranță fizică, ce le permite, uneori, să încetinească viteza cu care se mișcă sau li se schimbă viețile. De asemenea, boala poate să ofere siguranța de a nu fi nevoiți să vă confruntați cu problemele interioare, sau să vă schimbați. Și, după cum am observat mai devreme, atunci când vă îmbolnăviți serios, puteți să trăiți experiența de a primi grijă și atenție din partea altora, ceea ce altfel n-ați putea primit. Toată această minunată grijă și atenție poate fi seducătoare și poate să sădească în voi credința că, dacă vă veți face vreodată bine, veți pierde toate aceste privilegii.

Întrebări la care să răspundem:

”Dacă vindecarea ar necesita să vă schimbați locul de muncă, ați face-o?”
”Dacă vindecarea ar necesita să vă mutați în altă parte a țării, ați face-o?”
”Dacă vindecarea ar necesita să vă schimbați majoritatea atitudinilor față de ceilalți și față de voi înșivă, ați face acest lucru?”
”Dacă vindecarea ar necesita să vă schimbați toate obiceiurile fizice, restricționând ceea ce puteți să mâncați și adăugând la programul vostru zilnic un program intens de exerciții, ați face acest lucru?”
”Dacă vindecarea ar necesita să fiți singuri pentru o perioadă lungă de timp – poate să vă retrageți un timp mai îndelungat, dându-vă posibilitatea să vă confruntați cu partea din umbră a propriei voastre persoane – ați face acest lucru?”
”Dacă vindecarea naturii voastre emoționale și psihice ar necesita să trăiți experiența unei boli fizice – probabil una lungă și dificilă – ca mijloc de a lua legătura cu aceste părți din voi, ați accepta această provocare?”
”Dacă obiectivul însănătoșirii ar necesita să pierdeți tot ceea ce vă este familiar – casă, soț/soție, serviciu, ce ați spune atunci?”
De ce le este frică oamenilor?
De ce vindecarea unei boli necesită atât de multe pierderi și atâta muncă? De ce nu poate fi ușoară?

Pentru că în fiecare dintre noi există, fie că ne dăm seama sau nu, termenii în care vom avansa cu viețile noastre, inclusiv în ceea ce privește scopul de a vindeca o boală. Să dăm un răspuns la aceste întrebări, chiar și într-un moment în care starea sănătății noastre este relativ bună, ne intimidează în mod clar.

Nu putem să vindecăm bolile serioase și cronice fără să schimbăm nimic din modelul nostru de viață, iar frica este, fără îndoială, cea mai înfricoșătoare provocare în vindecare. Desigur, nu toate schimbările sunt grele, înfricoșătoare sau dureroase. De fapt, multe sunt destul de plăcute, cum ar fi să-ți conduci viața către un ritm mai puțin agitat și să-ți acorzi mai mult timp liber. Adoptarea unui program regulat de exerciții și o alimentație sănătoasă, pot fi, de asemenea, plăcute, de vreme ce aceste activități devin o parte naturală a vieții. Însă toate aceste schimbări sunt fizice sau Tribale.

Frica nu apare, până ce nivelul de schimbare pătrunde pe tărâmul Individual. Atunci trebuie să cercetăm ce anume nu funcționează pentru noi, la nivel emoțional, psihologic și spiritual. La acest nivel, începem să avem o abordare condițională, de târguială cu vindecarea.

Din păcate, nu puteți să vă impuneți propriile condiții și proprii termeni pentru vindecare. Pentru a găsi adevărata cale de vindecare, este nevoie de totul sau nimic. Dacă puneți condiții pentru vindecare, tot ce puteți să obțineți este vindecarea condiționată.”

Vă doresc tuturor o zi cât mai liniștită, în care să contemplați întrebările din text și să fiți cât mai prezenți în corp și viață.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: facebook/ Zyanna Orinda 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii