Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci străini bănuiți de trecere frauduloasă a frontierei de stat au fost preluați ieri de polițiștii de imigrări din București

ro

28 Sep, 2023 11:51 709 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Inspectoratul General pentru Imigrări
  • Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus ieri, 27 septembrie 2023, în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, un bărbat, care a fost transferat din Slovacia în baza Regulamentului Dublin.
 
Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus ieri, 27 septembrie 2023, în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, un bărbat, care a fost transferat din Slovacia în baza Regulamentului Dublin. Alți patru străini transferați de autoritățile din Slovacia în baza aceluiași regulament au solicitat o formă de protecție internațională, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, din Irak și Siria, sunt bănuite de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Acestea au fost preluate, miercuri, 26 septembrie 2023, de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni.
 
Unul dintre străini a fost introdus în Centrul de Luare a Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țări noastre.
 
La ieşirea din ţară, pe numele acestuia va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Întrucât ceilalți patru străini au solicitat o formă de protecție internațională au fost transferați la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii