Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Străini depistați ilegal în România. Unul era din India, celălalt din Kenya

ro

27 Sep, 2023 16:17 718 Marime text
Sursa foto: IGI
 
  • Polițiștii de imigrări din București au finalizat ieri verificările în cazul a trei societăți comerciale. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, dintre care două cu avertisment și una cu amendă
  • Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări au introdus în centul de cazare al străinilor luați în custodie publică un bărbat din India, iar pe numele altuia au emis decizie de returnare 
 
Conform Inspectoratului pentru Imigrări (IGI), ieri, 26 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul a trei societăți comerciale.
 

„Ca urmare a verificărilor efectuate, în două cazuri, reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați cu avertisment, iar în cel de-al treilea caz a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România”, precizează IGI.

 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări au introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică, până la clarificarea situației, un bărbat de 44 de ani, din India.
 
Persoana este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și a fost transferată din Germania în baza Regulamentului Dublin, specifică sursa citată.
 
„De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de cinci ani, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior”, mai adaugă sursa menționată.
 
Un alt străin din Kenya, care se afla în ședere ilegală a fost depistat că muncea la o societate comercială, din București. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre. Reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, pentru continuarea verificărilor, potrivit sursei.

Citește și
Cetățeni străini depistați la lucru, fără forme legale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii