Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci ani de la moartea pompierului constănțean Daniel Fripis

ro

29 Aug, 2020 15:40 2521 Marime text
  • Dan Fripis, comandantul echipei, s-a dus să stingă o butelie. Exact în acel moment s-a produs explozia.

Azi se împlinesc cinci ani de la moartea pompierului constănțean Daniel Fripis!
 
Daniel Fripis a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani, pe 29 august 2015.
 
Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş.
 
La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.
 
În ziua de 29 august 2015, o butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină.
 
Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, ca să stingă butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia.
 
Daniel Fripis a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent și i s-a decernat titlul de Cetățean de onoare al Constanței, iar detașamentul din care a făcut parte îi poartă acum numele.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii