Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune angajatul GSP care a intrat în greva foamei de 4 zile. „Nu părăsesc platforma și nu opresc greva până nu primesc ultimul bănuț”

ro

26 Jun, 2022 09:28 4264 Marime text
  • Un angajat GSP se află în greva foamei din data de 22 iunie 2022, ora 14.00.

Acesta își explică gestul reclamând faptul că are restanțe salariale.

Contactat telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, angajatul Șuță Laurențiu spune că a încercat să aibă un dialog, însă nu a primit înțelegere din partea conducerii firmei.


„Înainte de ora 14, am avut ultimul dialog cu domnul director general Mihai Bratu al companiei GSP. Am făcut  o cerere înainte de acest demers, pe data de 13, să mi se plătească toate  salariile restante începând din ianuarie 2021 și lunile martie și aprilie anul current. Nu am primit niciun răspuns și din acest motiv, după ce am primit o veste din partea soției că s-a agravat problema de sănătate și avem nevoie de bani, am hotărât să îmi dau demisia pe data de 16.

Am depus demisia de la bordul platformei, acordâd preaviz de 15 zile, în care am spus că voi rămâne și îmi voi exercita datoriile de service până când colegul va veni să mă schimbe.

Doresc înainte de debarcare toate drepturile cuvenite pentru munca prestată către companie, adică veniturile plătite la zi.”
 
Reacția companiei după ce a și-a dat demisia și a intrat în grevă.
 
„Firma a trimis pe cineva să mă înlocuiască și să mă debarce fără îmi dea niciun fel de drepturi. Am purtat o discuție înainte să ajungă schimbul la bord cu domnul manager Adrian Dumitru și cu directul general, în privat. Am expus situația mea, care m-a determinat să  îmi dau demisia. Le-am spus că nu am de gând să fac niciun demers public, dar am nevoie de bani să îmi tratez soția.”

Angajatul spune că nu a primit niciun fel de înțelegere din partea conducerii și consideră că este o nedreptate


„Nu am niciun fel de înțelegere din partea domnului director general! Mi-a spus că toate vor fi discutate la sediul firmei.

Am zis că din experiența colegilor care au debarcat și nu și-au primit banii decât în instanță, am zis că nu cobor decât după ce îmi voi primi drepturile cuvenite.

În speranța că va fi o înțelegere amiabilă, nu am făcut niciun demers de a contacta autotritățile sau presa. Am zis că este o problemă între mine și companie. Au fost doar amenințări la adresa mea.”

Starea de sănătate a angajatului GSP după 4 zile de greva foamei
 
„Ținând cont că închei a patra zi la ora 14, mă exprim puțin mai greu, am limba și buzele uscate. Sunt sub supraveghere medicală la bord, avem doi asistenți.”
 
Angajatul GSP a primit o parte din bani, însă doar după ce a intrat în greva foamei. Nu este primul care a recurs la acest gest.

„Mai târziu s-a făcut o plată către mine. Mi s-au dat banii pe ianuarie, martie și aprilie, însă nu pe perioada mai și iunie. Din acest motiv, am spus că voi continua greva foamei până când voi fi plătit pentru ultimul bănuț, după 15 ani dedicați companiei.


Înaintea mea, de la începutul lunii până acum, există cel puțin două cazuri. Colegii au intrat în greva foamei, li s-a dat banii și au debarcat. Pentru unii se poate, pentru unii nu se poate.

Poate se vrea să se dea un exemplu pentru cei care au de primit salarii foarte mari din urmă, au restanțe mari și care îndrăznesc să facă pasul.

Consider că a fost făcută o nedreptate personală asupra mea!

Consider că domnul director general a avut ultimul cuvânt. Am găsit înțelegere din partea colegilor, mă susțin. Tura mea se termină pe data de 30.”
 
Șuță Laurențiu a transmis un mesaj final către GSP!
 
„Nu părăsesc platforma și nu opresc greva foamei până nu primesc ultimul bănuț care mi se cuvine după munca prestată către companie. Cum s-a putut pentru colegi, se poate și pentru mine!”


Contactați telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, reprezentanții GSP nu au răspuns apelului inițiat de cotidianul nostru.

Vom reveni cu un răspuns de la GSP când îl vom primi. 
 
 Citește și Angajat GSP, în greva foamei. De ce a recurs la acest gest
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii