Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strigătul de disperare al unei comunități Un crescător de animale din comuna Lanurile a intrat în greva foamei în fața Primăriei Bărăganu (FOTO+VIDEO)

ro

22 Mar, 2023 12:05 3088 Marime text

 
Potrivit unui email sosit pe adresa redacției ZIUA de Constanța, un locuitor al comunei Lanurile a semnalat un protest în fața Primăriei. Un locuitor din satul Lanurile, comuna Bărăganu, județul Constanța. Aduce la cunoștință că începând cu data de 22 martie, crescătorul de animale V. H. va intra în greva foamei în fața primăriei din Bărăganu.
 
La ora 10.00, V.H. și-a adus și cele 500 de oi în curtea primăriei, deoarece, susține acesta, nu ar mai avea unde să pășuneze din cauza fostului primar, Titus Neague.
 

sursa foto-video: Facebook.com 
„Domnul H. se află acum în fața Primăriei. Se află aici și Poliția. A luat această decizie în semn de protest împotriva autoritătilor locale care nu iau măsurile corecte și concrete. Fostul primar a intrat cu tractorul și a stricat toată suprafața de izlaz pe care domnul H. o are în concesiune de la Primărie“, susține locuitor care ne-a transmis sesizarea.
 
„Fostul primar a intrat cu tractorul și a distrus islazul“
 
„Efectiv a intrat cu tractorul personal și a distrus islazul. Omul aceste are peste 5000 de capete de animale, oi și capre, și nu are unde să le pășuneze, deși are contract de concesiune de la primărie.
 
Fostul primar a oferit și o explicație a gestului său. 
 
„Are subvenție APIA. Omul are contract de concesiune în vigoare, contractul este făcut pe 7 ani, mai are încă 5 ani din contract“, de-a declarat M.L.
De asemenea, M.L. a declarat că fostul primar a explicat motivele gestului: „Fostul primar având o împuternicire din partea soției a spus că face asta pentru că poate și pentru că vrea. Domnul H. a sunat la 112 când s-a intrat cu tractorul.

Poliția a văzut că domnul H. are contract de concesiune, iar fostul primar nu are niciun act, dar a spus că o să își facă acte“.
 
Urmează să intre și alți cetățeni alaturi de domnul Hanu în greva foamei.
 
„Și alți locuitori ai comunei se vor alătură protestului făcut de V.H. Suntem jigniți și călcați în picioare“, a decarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța M. L., locuitor al comunei Lanurile.

Contactați telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, primarul Magdalena Neague și fostul primar Titu Neagoe nu au răspuns apelului inițiat de cotidiannul nostru. Vom reveni cu un punct de vedere din partea acestora când îl vom avea.

Cotidianul ZIUA de Constanța a contactat telefonic Primăria Bărăganu pe numărul de telefon fix, unde am fost redirecționați către primar, care până în acest moment nu a răspuns apelulului telefonic.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii