Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce incidente s-au înregistrat la Constanţa în primele două săptămâni de campanie

ro

27 Nov, 2012 02:33 1436 Marime text
În judeţul Constanţa, din punctul de vedere al poliţiştilor, prima jumătate a campaniei electorale s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Cele mai frecvente sesizări au fost referitoare la afişajul electoral.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa înregistrează şi verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât şi din partea cetăţenilor.

În primele două săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, IPJ Constanţa a înregistrat doar trei sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii, dintre care două în mediul rural şi un eveniment în mediul urban.

La data de 13 noiembrie, poliţiştii din Tichileşti au fost sesizaţi, prin două plângeri, despre faptul că autori necunoscuţi au sustras două bannere ale unor candidaţi la alegerile pentru Parlamentul României, montate pe DJ 223.

Poliţiştii au identificat un suspect, în persoana lui Ionuţ P. (24 ani), din Tichileşti, şi au recuperat în totalitate prejudiciul. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

De asemenea, în data de 19 noiembrie, poliţiştii din municipiul Constanţa au fost sesizaţi că mai multe afişe electorale ale unui candidat la alegerile pentru Parlamentul României au fost acoperite cu afişe ale altor candidaţi. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru identificarea şi sancţionarea autorilor.

La data de 16 noiembrie, a fost lansată la nivelul judeţului Constanţa campania Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru informarea cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare „Tu decizi ! Votează legal!".

Până în prezent, în întreg judeţul Constanţa au fost distribuite peste 2.000 de afişe cu mesajul campaniei către instituţiile partenere şi 11.800 de pliante pentru a fi înmânate cetăţenilor în activităţile specifice, populaţia fiind sfătuită să voteze legal, să fie responsabilă cu privire la exercitarea dreptului de vot şi să nu se lase influenţată de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii