Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au decis judecătorii Poliţistul Elvid Daniel Babalîc a scăpat de arestul la domiciliu

ro

26 May, 2016 00:00 2530 Marime text

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, ca fondată, cererea formulată de poliţistul Elvid Daniel Babalîc. Astfel, judecătorii constănţeni au înlocuit măsura arestului la domiciliu faţă de Elvid Daniel Babalîc cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
În perioada în care se află sub control judiciar, Elvid Daniel Babalîc va avea următoarele obligaţii: „a) să se prezinte la instanţa de judecată care a dispus măsura sau la organul judiciar pe rolul căruia se află prezenta cauză, după caz, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa pe durata măsurii controlului judiciar, respectiv Poliţia comunei Mihai Kogălniceanu, judeţul Constanţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat“.
 
De asemenea, acestuia i se mai impune: „a) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; b) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorul Cojocariu Constantin, din prezenta cauză, şi de membrii familiilor inculpaţilor şi a martorului, să nu comunice cu inculpaţii şi cu membrii familiilor acestora direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Babalîc este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa alături de alţi doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Ovidiu. În cauză, anchetatorii au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Biroul Ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu.
 
Conform anchetatorilor, „în noaptea de 18/19 august 2015, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, B.E.D. (n.r. Elvid Daniel Babalîc) împreună cu un lucrător al Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte dintre bunurile sustrase“, potrivit procurorilor.
 
De asemenea, „din datele obţinute în cauză, a rezultat că B.E.D. (n.r. Babalîc Elvid Daniel) împreună cu B.L. (n.r. Bâtă Liviu) şi V.I. (n.r. Vladu Ilie), lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu, au pretins şi au primit sume de bani de la şoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii