Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brașov Copilul găsit de scafandri după ce a căzut într-un lac înghețat a fost declarat decedat

ro

23 Jan, 2022 11:45 1832 Marime text

Adolescentul de 14 ani care a căzut, sâmbătă, 23 ianaurie într-un lac în localitatea braşoveană Dumbrăviţa, fiind scos din apă de scafandri după o oră, a murit, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.



Băiatul se dusese, împreună cu alţi trei adolescenţi, toţi de 14 ani, să se plimbe cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a lacului. Gheaţa a cedat şi trei dintre copii au căzut în apă. Doi au reuşit să iasă la suprafaţă, unul dintre aceştia fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.



Cel de-al treilea băiat a fost căutat de scafandrii ISU Braşov timp de aproximativ o oră, iar când a fost găsit a necesitat resuscitare, fiind dus la Spitalul Clinic de Pediatrie din Braşov în timp ce i se efectuau aceste manevre.



Din nefericire, în cele din urmă, cadrele medicale au declarat decesul copilului.









Știrea inițială 



În jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că 3 minori, care se aflau pe raza unui lac înghețat, situat în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheții.



La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.



Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că patru persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3 dintre acestea au căzut în lac.



În continuare, două dintre cele trei persoane au reușit să iasă din lac, pentru cea de-a treia persoană fiind desfășurate activități de căutare de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.


 

„Dintre cele două persoane, care au reușit să iasă din lac, o persoană a fost consultată la fața locului de către cadrele medicale, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Activitățile sunt în curs de desfășurare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.





Sursa foto: Pexels 

Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii