Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:15 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brăiloiu şi Volcinschi Nicuşor Constantinescu cheamă în faţa judecătorilor doi foşti prefecţi ai Constanţei

ro

18 Mar, 2016 00:00 1407 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a fost audiat Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, precum şi şeful Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, Virgil Coman.
 
Cei doi au fost audiaţi în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare cu executare. În faţa instanţei, atât Costache, cât şi Coman au susţinut că cel mai bun spaţiu pentru mutarea Arhivelor a fost sediul Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Dosarul a fost amânat pentru luna viitoare, însă, pe data de 22 martie, instanţa se va pronunţa asupra cererii depuse de avocaţii şefului CJC de audiere în prezenta cauză a foştilor prefecţi Liviu Brăiloiu şi Radu Volcinschi.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, cu ştiinţă și în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri, nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art. 76 din Legea nr. 446/2006“.
 
„Potrivit acestui articol, «consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului.(…)». Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii“, conform DNA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii