Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bodean, Mazăre şi Hortolomei-Moscu, la Tribunalul Constanţa, pe 7 iunie (rechizitoriu + document)

ro

25 Apr, 2016 00:00 3743 Marime text


Tribunalul Constanţa a stabilit un nou termen, al 16-lea, în dosarul în care Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, i-a trimis în judecată pe Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Noul termen a fost stabilit pentru data de 7 iunie.
 
Dosarul se află pe masa Mihaelei Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa.
 
Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată la începutul lunii aprilie 2015. Fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor. Mai departe, tot în prezenta cauză, SC Mehmetoglu SRL este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor, iar SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, de spălare a banilor.
 
Deciziile luate în prezentul dosar pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu, de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi de 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, potrivit rechizitoriului.
 
Mazăre mai este acuzat că, după trimiterea sa în judecată în Dosarul Retrocedărilor, „împreună cu Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion şi Chircă Nora Alina, deşi avea obligaţia legală, conform art. 86, alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea acestora din funcţiile publice pe care le deţineau în cadrul Primăriei Constanţa, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective, precum şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru acestea“.
 
„În intervalul de timp dintre 17 martie 2009 (data rămânerii definitive a sentinţei civile nr. 20821/20.11.2008) şi până în prezent, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ştiinţă, nu şi-a îndeplinit obligaţia care decurgea din funcţia de primar al municipiului Constanţa privind predarea a două terenuri către proprietarul lor, care le cumpărase de la Consiliul Local Constanţa, omisiune care a avut ca urmare plata sumei de 141.696,14 lei, de la bugetul local, cu titlu de despăgubiri, precum şi un avantaj patrimonial pentru persoana care foloseşte, în prezent, fără drept, cele două imobile“, se mai arată în rechizitoriu.
 
În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra terenurilor cu suprafeţele de 11.890 mp şi 502,81 mp.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii