Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:42 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cazuri într-o singură zi, la Constanţa Bătrâni înşelaţi prin metoda „accidentul“

ro

04 Mar, 2015 00:00 817 Marime text
Trei cazuri au fosta aduse în atenţia poliţiştilor constănţeni, într-o singură zi,  cu privire la faptul că mai multe persoane, cu precădere vârstnici, din municipiul Constanţa, au fost înşelate prin metoda „accidentul“.
 
Astfel, miercuri, 25 februarie, la ora 9.00, o femeie de 73 de ani, din Constanţa, a fost apelată prin telefon de un bărbat care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că fiul său a provocat un accident rutier, iar pentru rezolvarea situaţiei, va trebui să dea o sumă de bani. Ulterior, bătrâna s-a întâlnit pe o stradă din municipiul Constanţa şi i-a dat unei persoane banii, în două tranşe, de 3.300 de lei, respectiv de 3.500 de lei.
 
Tot miercuri, la ora 9.30, o altă bătrână de 71 de ani, din Constanţa, a fost apelată telefonic de un bărbat care i-a spus acesteia că fiul său a comis un accident rutier şi i s-a solicitat suma de 7.000 de lei, pentru a nu se întocmi dosar penal. La scurt timp, la locuinţa victimei a sosit o femeie, căreia bătrâna i-a dat 4.000 de lei şi 200 de dolari.
 
Câteva ore mai târziu, la ora 13.00, un bărbat de 75 de ani, din Constanţa, a fost apelat prin telefon de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi poliţist şi care i-a spus că ginerele şi fiica sa au comis un accident rutier, cerându-i suma de 7.000 de euro. Bătrânul a retras din bancă suma de 10.000 de lei, pe care i-a dat-o unui bărbat, în faţa respectivei bănci.
 
Oamenii legii au demarat efectuarea unor anchete pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor care au săvârşit aceste fapte.

 Cum vă puteţi apăra de astfel de înşelătorii

 Pentru a informa populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere“, poliţiştii precizează încă o dată faptul că, în cazul unor accidente cu victime, NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, ci doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî într-o astfel de situaţie.
 
„Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, doar instanţa de judecată putând dispune în urma unui proces penal“, susţin oamenii legii, după cum se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.
 
Astfel, poliţiştii recomandă ca, în astfel de cazuri în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere“ prin oferirea de bani unor persoane necunoscute, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda sau rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii