Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:22 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, la Tribunalul Constanţa Nicuşor Constantinescu, în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu (rechizitoriu)

ro

21 Jan, 2015 00:00 984 Marime text
Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, va redeschide, azi, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu în formă continuată. Mai exact, Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în raport de funcţia publică deţinută, nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, „neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii“. Termenul de azi este al 9-lea.

Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată, pe data de 25 aprilie 2014, de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În rechizitoriu se arată că, „în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, cu ştiinţă şi în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri, nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art. 76 din Legea nr. 446/2006“.
 
„Potrivit acestui articol, «consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului.(…)». Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții“, conform DNA. Procurorii Anticorupţie mai susţin că şeful CJC ar fi „încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“.
 
Rechizitoriu:
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Ti-a placut articolul?

Comentarii