Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, blocaj total in administratia constanteana

ro

19 May, 2010 02:56 1895 Marime text
cap_5.jpgToţi funcţionarii publici din Consiliul Judeţean Constanţa şi aproximativ 500 din cadrul primăriei, cărora li se alătură 100 de membri ai sindicatului poliţiştilor şi 200 ai sindicatului TESA pleacă mâine dis-de-dimineaţă în capitală pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate cuprinse în Memorandumul convenit cu FMI. Cu alte cuvinte, întreaga administraţia publică locală şi judeţeană nu va funcţiona în cursul zilei de azi.

Grupurile de bugetari participanţi la miting, care se vor deplasa la Bucureşti cu autocare puse la dispoziţie de sindicatele din care fac parte, pun la cale un miting care se vrea a fi cel mai mare din ultimii ani. Astfel, potrivit celor declarate de purtătorul cuvânt al primăriei, Liviu Tramudana, de la primărie vor pleca aproximativ 450 - 500 de persoane cu nouă autocare. Şi pe holurile Consiliului Judeţean va bate vântul mâine, pentru că, aşa cum a susţinut Cristian Moldovanu, purtătorul de vorbe (n.r. din ce în ce mai puţine) al instituţiei, toţi angajaţii vor lua drumul capitalei să-şi strige drepturile în faţa Palatului Victoriei şi Cotroceni. Şi 200 de sindicalişti TESA pleacă la miting cu şase autocare. Acestora li se alătură şi 100 de poliţişti din sindicatul constănţean.

miting_functionari_publici__13.jpgSindicaliştii vor protesta şi faţă de anunţata curbă de sacrificiu care, în opinia lor, ar trebui să fie impusă tuturor cetăţenilor, nu numai bugetarilor, pensionarilor şi copiilor.

În opinia lor, memorandumul convenit cu FMI ar trebui modificat în câteva puncte esenţiale: diminuările cu 25% să fie făcute pe fondul de salarii al ministerelor şi instituţiilor bugetare, nu pe fiecare salariu plătit de stat, iar pensiile să nu fie reduse decât dacă depăşesc 1.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stan Patitul 19 May, 2010 11:13 Nu-i nici o problema, oricum erau in blocaj de ani de zile.