Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avraham Morgenstern a scăpat de judecată, anul acesta! (rechizitoriu)

ro

18 Dec, 2015 00:00 1363 Marime text
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru anul viitor dosarul în care afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că ar fi făcut evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 27 ianuarie 2016.
Tot în prezenta cauză, ieri, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de lichidatorul judiciar Fractal Insolvenţă SPRL, în calitate de reprezentant legal al firmei Shapir Structures SRL, inculpată în dosar. În consecinţă, instanţa a încuviinţat efectuarea plăţilor necesare conservării bunurilor indisponibilizate prin sechestrul asigurător instituit prin procurorii DNA asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea lui Morgenstern şi a SC Shapir Structures SRL, până la concurenţa sumei de 55.354 de lei.
Banii provin din contul unic de insolvenţă al SC Shapir Structures SRL.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
„În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, se mai arată în rechizitoriu. În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Morgenstern şi Shapir Structures, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane de lei, şi a patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate.
 
Acest dosar a fost judecat de Geanina Terceanu, fost magistrat al Tribunalului Bucureşti, cercetat pentru luare de mită. Ea ar fi primit de la fraţii Ioan şi Victor Becali, dar şi de Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“, bani pentru a fi achitaţi în Dosarul Transferurilor.
 
Cristian Borcea este judecat, din octombrie 2008, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Într-un alt caz, cunoscut publicului larg sub numele Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, Morgenstern este cercetat alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Citeşte şi 
 
Evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa?
Afaceristul Avraham Morgenstern merge la dentist (rechizitoriu)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii