Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele agenţilor din Poliţia Port arestaţi pentru luare de mită (documente)

ro

27 Apr, 2015 00:00 2575 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus, vineri seara, arestarea preventivă a celor trei agenţi de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu, acuzaţi de luare de mită.
 
Poliţiştii sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa alături de Florin Mustăţea (suspectat de furt calificat şi dare de mită) şi de Costel Bobric (bănuit de complicitate la infracţiunea de furt calificat). Tribunalul a decis arestarea preventivă şi a civililor Mustăţea şi Bobric, respingând ca nefondate cererile formulate de avocaţii celor cinci inculpaţi, de luare faţă de aceştia a măsurii preventive a controlului judiciar sau a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Mandatele nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
Potrivit declaraţiei de avere, Cristian Buga are, împreună cu soţia, un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi, conduce un automobil marca Skoda, fabricat în 2007, nu are datorii şi câştigă anual un venit salarial de 30.000 de lei. Nicolae Zanet deţine câte o jumătate din două apartamente, situate în Năvodari şi în Constanţa, bunuri dobândite în 1995 şi 2012 prin cumpărare, conduce un automobil marca Dacia, fabricat în 2005, şi are un salariu anual de 30.000 de lei. Sorin Cosmeanu are, potrivit declaraţiei de avere, o casă de locuit în Agigea, în suprafaţă de 60 de metri pătraţi, şi conduce un autoturism marca Opel, fabricat în 2006.

Conform propriilor consemnări, poliţiştii Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu nu au interese.

Până în prezent, probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, faptul că, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SC OT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.

Percheziţii domiciliare

„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa. La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa“, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii