Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au inselat statul cu peste opt miliarde de lei

ro

08 Aug, 2008 00:00 2184 Marime text

Comisarii Garzii Financiare au descoperit o frauda de proportii, in urma verificarilor efectuate la mai multe societati comerciale.

Firma Scu-Pin Clean SRL Constanta a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste opt miliarde de lei vechi. Potrivit comisarului-sef al Garzii Financiare Constanta, Cristian Radu, societatea functioneaza la sediul social declarat. Inspectorii au descoperit ca Scu-Pin Clean a livrat produse agricole si fier beton catre alte doua firme din Constanta. Totusi, reprezentantii Scu-Pin Clean au "omis" sa inregistreze operatiunile in contabilitate. In felul acesta, societatea a pagubit statul cu aproximativ 807.599,63 de lei. Garda Financiara a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si a emis o adresa catre DGFP, pentru a se calcula cu exactitate prejudiciul. Foarte interesant de remarcat este traseul pe care firma l-a parcurs de la inceputurile sale. SC Scu-Pin Clean SRL a fost infiintata in iulie 2005, de catre Nicolae Pindichi, din Constanta, si Ion Scupra, din Mihail Kogalniceanu. Acesta din urma a candidat in Kogalniceanu, din partea PD-ului, acum patru ani, iar apoi a trecut la PSD. Dincolo, insa, de acest aspect, pe 3.12.2007, Pindichi si Scupra se hotarasc sa instraineze firma.

Spalare de bani?

In mod suspect, acestia cesioneaza partile sociale catre Cristian Salop, din Poarta Alba, care a primit 10%, si Marian Ionica, tot din Poarta Alba, care a preluat 90%. Aproximativ patru luni mai tarziu, societatea trece la Costel Buzatu, care este numit in functia de administrator. In prezent, Buzatu este cel care va raspunde pentru neregulile constatate de Garda Financiara. Scu-Pin are un capital social de 200 de lei, nu are participare straina la capital, iar obiectul principal de activitate este "comert cu ridicata nespecializat". In anii 2005 si 2006, firma are o cifra de afaceri 0. Revenind, insa, la Buzatu, acesta nu pare sa o duca prea rau, intrucat mai este asociat in alte trei firme, doua dintre ele fiind infiintate chiar anul acesta. Costel Buzatu are actiuni la SC Auto Trans International SRL, SC Nic Com Trans SRL si SC Loernemark SRL. SC Auto Trans SRL a fost infiintata de Emil Mavrodin in 2007, avand sediul in localitatea Dorobanti. Ulterior, societatea ajunge la Marian Ionica, acelasi la care a ajuns si Scu-Pin, inainte de a deveni a lui Buzatu. Si, in mod suspect, acelasi traseu il urmeaza si Auto Trans SRL, iar Costel Buzatu devine administrator. Foarte interesant modul in care Buzatu pare sa mosteneasca toate firmele lui Ionica. Ramane de vazut daca si SC Nationala 121 Bis SRL si SC Rocoss Star SRL, cele doua societati pe care Ionica le-a infiintat in acest an, ultima dintre ele cu Cristian Salop, vor ajunge tot in posesia lui Costel Buzatu. Dat fiind acest circuit inchis al societatilor care se schimba intre aceleasi persoane, nu este exclus sa existe si suspiciuni de spalare a banilor.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii