Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacul de 8 Martie

ro

06 Mar, 2008 00:00 1727 Marime text
1204750011.jpg

Ca in fiecare an, in preajma Zilei Femeii, majoritatea "centrelor" de distractie - localuri din Mangalia - au fost rezervate cu cel putin trei saptamani inainte

Mai exista locuri numai la cateva dintre unitatile din oras, cele care, prin traditie, isi intampina clientele "la liber". Ofertele sunt variate, cu meniuri special concepute pentru doamne - piept de pui gratinat, tort si bauturi racoritoare sau alcoolice. Clientele care doresc ceva mai "exotic" au la dispozitie un meniu foarte variat - caracatita cu sos a la grec, rulou de salau cu sos "Matelot", escalop cu creveti si sos chilli, "ragout" senegalez de peste alb, iar ca desert, specialitatile casei - "Desertul Reginei" si "Peaches Helen". In ceea ce priveste unitatile care nu si-au pregatit nimic special pentru 8 Martie, ele ofera in schimb "ca la carte" pizza de cel putin 25 de feluri, la fel de multe salate speciale, dar si feluri de mancare precum pulpa de pui in foietaj, cotlet de porc cu "palarie" de cascaval, file de vita "tagliata" cu sos alb, "rumpsteak", iar ca desert, "banchiza" cu fructe de padure. Daca oferta cocktailurilor alcoolice este una generoasa, in topul bauturilor non-alcoolice conduce "Borgia" - espresso cu lapte, scortisoara, frisca si coaja de portocala. Meniurile variaza intre 80 de lei si 120 de lei. La fel de bine o duc, in aceasta perioada, si saloanele de cosmetica si coafor. Rezervarile pentru 8 Martie s-au facut cu cel putin doua saptamani inainte. Si magazinele specializate in vestimentatie de ocazie au dat lovitura. Desi au adus marfa sau au creat produse de vestimentatie cat pentru o luna "obisnuita", patronii recunosc ca fac cu greu fata avalansei de cereri.

Cadouri haioase, de pe Internet

Daca doamnele din Mangalia sunt la "vanatoare" de rochii si pantofi, nici domnii nu stau cu mainile in san. Unii se multumesc sa viziteze florariile, insa exista destui soti care vor sa isi surprinda consoartele cu bijuterii sau cadouri costisitoare. Pe langa banalele flori, al caror pret este de-a dreptul exorbitant in aceasta perioada, mai exista pe Internet o oferta foarte bogata de obiecte cu specific pentru 8 Martie. Cadouri "cuminti", precum puzzle-uri in forma de inimioara, ce costa numai 20 lei, cufere din lemn, in care se afla o sticla ce contine mesaje de dragoste, la acelasi pret, lumanari din ceara alba, in suport de ceramica, cu o inima in interior - 100 de lei, dar si cadouri haioase, de pe site-urile de "specialitate" - tricouri inscriptionate cu sloganuri precum "Te holbezi la sanii mei?", "Curbe periculoase", "Sunt blonda, vorbeste mai rar" - 20 de lei sau bikini pe care scrie "Drum cu prioritate", "Sunt rea si asta e bine", "Aici sunt banii dumneavostra", "Esti pe drumul cel bun", la pretul de noua lei. Constantenii si mangaliotii care nu vor reusi sa procure la timp un cadou pentru femeia din viata lor au la dispozitie comenzi online chiar in zona lor. Vor putea sa solicite flori (buchete special concepute pentru aceasta zi, cel mai ieftin fiind 100 de lei, iar cel mai valoros, "feerie", "violet" sau "15 trandafiri galbeni" - 350 de lei) sau torturi - 50 de lei.

Scris de: {autor}Mihaela MARIN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii