Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:00 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cu dispozitiv exploziv improvizat Doi militari români răniți în Afganistan. Alți trei sunt evaluați medical

ro

22 Oct, 2020 00:04 4100 Marime text
  • În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar.

Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană.
 
În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.
 

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate.

Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.


Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Sursa foto: Facebook/MApN

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii