Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Klaus Iohannis după incidentul din Afganistan. Un militar român a murit și doi au fost răniți

ro

15 Sep, 2017 22:17 1999 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 15 septembrie a.c., un mesaj, în urma decesului unui militar român și rănirii altor doi militari români în timpul unei misiuni desfășurate în Afganistan.

„În cursul acestei dimineți, am aflat cu regret vestea că trei militari români din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți în Teatrul de Operații din Afganistan. Din nefericire, unul dintre militarii noștri, caporalul Mădălin Stoica, a decedat.
În aceste grele momente, transmit condoleanțe și sunt alături de familia îndoliată. Gândurile mele se îndreaptă și către familiile celor doi militari răniți, caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma, cărora le doresc sănătate și recuperare cât mai grabnică.
Noi, cei de acasă, le suntem profund recunoscători pentru modul în care își execută misiunile încredințate, dincolo de inerentele riscuri la care, împreună cu ceilalți militari aliați, se expun pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale.”

Conform MApN, caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii