Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ce stare sunt cei opt militari români răniţi în Afganistan. Ce a declarat ministrul Mihai Fifor

ro

30 Apr, 2018 14:16 1864 Marime text
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că cei opt militari răniţi luni în Afganistan în explozia unei maşini-capcană sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri medicale în Kandahar, transmite Agerpres.ro. 
 

"Vestea bună este că toţi cei opt militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluţia stării medicale a colegilor noştri, medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viaţa în pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Mă gândesc cu mare tristeţe şi la militarii noştri, şi la familiile lor, suntem aproape de ei", a declarat Fifor la Digi24.

Reamintim că, opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).
Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii