Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat pentru comercializare de droguri. Iată cum a fost surprins în flagrant

ro

27 Dec, 2016 21:29 1425 Marime text
La data de 24 decembrie, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Vița Ionică, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc,  introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpatul, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi insemnate de cannabis şi rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza judeţelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba si Salaj contra unor sume cuprinse între 30000-50000 lei/ kilogram”, potrivit DIICOT.
 
„În urma cercetărilor efectuate în cauză a  rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul  Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau  introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată”, mai spun procurorii.
 
Din cercetări a rezultat că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate  unor persoane de pe raza județelor Caraș Severin, Alba și Sălaj.
 
La data de 23 decembrie,  inculpatul a intrat în țară cu un  autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe inculpatul Vița Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.
 
 Pe 24 decembrie, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii