Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:58 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar trebuie să-şi cumpere românii arme pentru autoapărare? Ce spune un procuror

ro

25 Nov, 2016 07:44 1922 Marime text
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Viorel Gabriel Teliceanu, consideră că cei mai mulţi dintre cei care comit furturi din locuinţe o fac din lipsa educaţiei primite în familie, nu pentru că nu ar avea ce să mănânce.
 
Specialiştii spun că cel mai bun mod pentru protejarea unui imobil îl reprezintă sistemele de securitate, costul pentru unul dintre cele mai simple plecând de la câteva sute de lei.
 
Întrebat dacă este recomandat ca oamenii să cumpere arme pentru autoapărare pentru a le folosi atunci când sunt atacaţi de hoţi, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a spus că această iniţiativă este la latitudinea fiecărui cetăţean. “O armă este o responsabilite, nu doar un drept”, a avertizat Teliceanu, citat de News.ro.
 
La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, prezent la acest seminar, a afirmat că cea mai bună soluţie pentru protejarea unei locuinţe o reprezintă sistemele de securitate.
 
“Am avut armă pentru autoapărare, dar am renunţat la ea. Am preferat un sistem de securitate la o firmă de specialitate. Să nu dăm acest semnal, de preferat sunt sistemele pentru protejarea locuinţei”, a spus Făgădău.
 
Reprezentantul Agenţiei Române pentru Tehnica de Securitate, Cristian Petrea, care a participat la seminar, a declarat că, deşi mulţi cred că sistemele de securitate reprezintă o dotare scumpă, nu este aşa.
 
“Valoarea cea mai importantă este viaţa omului, trebuie să evităm să ne trezim cu infractorul în casă. Pentru mulţi sistemele de securitate reprezintă o dotare scumpă şi neaccesibilă,  dar nu este aşa. Dacă discutăm de costuri, un sistem de securitate minim pleacă de la câteva sute de lei pentru o locuinţă. Vorbim de protejarea intrării, avem o singură intrare în casă, vorbim de o sirenă, o centrală, o tastatură şi un sezon de mişcare, componenta minimă a unui sistem. Costă jumătate din salariul minim pe economie, cam 600 de lei”, a precizat  Cristian Petrea.
 
Seminarul organizat la universiateta de stat din Constanţa a făcut parte din campania naţională "Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”

Ti-a placut articolul?

Comentarii