Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape şase ani de închisoare pentru Cristina Gherghişan, fostul director al APIA Tulcea. Judecătorii au confiscat parfumuri Dior

ro

08 Jul, 2016 00:00 11686 Marime text


Cristina Gherghişan, fostul director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, acuzată de luare de mită, a fost condamnată. Gherghişan a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, alături de Traian Grigore, Mariana Rece şi Toader Sandu, suspectaţi de dare de mită.
 
După un proces care a durat un an, prima instanţă a dictat următoarele pedepse: Cristina Gherghişan: cinci ani şi şase luni de închisoare şi doi ani interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia ar fi săvârşit fapta (director executiv adjunct al APIA, Centrul judeţean Tulcea). Instanţa a dedus din pedeapsă durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu începând cu data de 2 aprilie 2015 şi până la data de 20 iunie 2015.
 
Traian Grigore a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Toader Sandu şi Mariana Rece au luat câte doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Mai departe, instanţa a dispus confiscarea de la Cristina Gherghişan a sumei de 5.000 de lei, a unei cutii cu cinci parfumuri marca Dior conţinând un flacon Miss Dior, 7,5 ml, un flacon J’adore, 5 ml, un flacon Dior Addict, 7,5 ml, un flacon Diorissime, 7,5 ml, şi un flacon Forever and ever Dior, 7,5 ml, sau contravaloarea acesteia, dacă nu se mai găseşte, a unui parfum de 50 ml sau contravaloarea acestuia, dacă nu se mai găseşte, şi a unei truse de farduri - Tester, de culoare neagră, marca Lancome, sau contravaloarea acesteia, dacă nu se mai găseşte.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu“.
 
„La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani. În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, conform DNA.
 
„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu. Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi“, potrivit rechizitoriului.
 
Aşa cum precizam, toate pedepsele mai sus precizate nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii