Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta continuă în cazul morții lui Petrică Stoian Mîțu. Ce spun procurorii despre rezultatele necropsiei

ro

09 Nov, 2021 15:03 1194 Marime text
  • Rezultatul necropsiei este probă în acest dosar și nu poate fi făcut public, pentru a nu afecta derularea cercetărilor. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au precizat că a fost efectuată necropsia trupului solistului Petrică Stoian Mîțu, decedat sâmbătă, 6 noiembrie la Spitalul Din Reșița. În acest caz, la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal.

Procurorii transmit că rezultatul necropsiei este probă în acest dosar și nu poate fi făcut public, pentru a nu afecta derularea cercetărilor. 

„La data de de 8.11.2021, ca urmare sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, prin Ordonanţa nr. 2486/P/ 2021 a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 6.11.2021, în jurul orei 20:00, în cadrul Secţiei de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decedat persoana vătămată Mîţu Petre. La aceeaşi dată a fost dispusă administrarea mijlocului de probă al constatării medico-legale şi s-a efectuat autopsia corpului neînsufleţit al persoanei vătămate  Mîţu Petre, de către medicii legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin“ - au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița. 


Totodată, anchetatorii au menționat că nu vor mai fi făcute publice alte detalii din anchetă pentru a nu fi afectată.

„În funcţie de dinamica administrării  probatoriului, activitate specifică fazei de urmărire penală a procesului penal, având în vedere că la acest moment procesual nu pot fi făcute alte precizări fără a exista riscul de a fi afectat mersul anchetei penale, urmează ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un nou comunicat, raportat la necesitatea informării cetăţenilor cu privire la cazurile de interes public.
Aducem la cunoştinţă publicului că activitatea de comunicare a informaţiilor de interes public de către autorităţiile judiciare în timpul anchetei penale se face fără a aduce atingere valorilor ocrotite de lege, cu respectarea obligaţiilor de a nu divulga date/informaţii care să afecteze mersul anchetei penale, a dispoziţiilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal şi a dreptului la imagine ca parte a dreptului la viaţă privată al persoanelor ce pot fi implicate, cu  asigurarea dreptului la un proces echitabil şi respectării intereselor legitime ale oricăruia dintre subiecţii procesuali implicaţi în proces.
Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii“ - au mai precizat procurorii.

Citește și: 

Unde va fi depus trupul neînsuflețit al regretatului cântăreț Petrică Mîţu Stoian

Cercetări privind moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă

Doliu în muzica românească. Cântărețul Petrică Mîţu Stoian a murit (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii