Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP Caraş-Severin face verificări la unităţile medicale în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian

ro

11 Nov, 2021 12:43 1170 Marime text
  • Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat o anchetă a fost deschisă în cazul decesului interpretului de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian.
 
Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare la unităţile medicale în care a fost internat pacientul, pentru a verifica condiţiile igienico-sanitare şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară.
 
Amintim că, în data de 6 noiembrie 2021, artistul s-a stins din viață la Spitalul Județean de Urgență Reșița, în urma unui șoc septic. Acesta se afla în recuperare post-covid-19.
 
Reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a ministerului, cu privire la oxigenoterapia hiperbară, au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19, precizează Ministerul Sănătății.
 
În Protocolul de Medicină Fizică şi de Reabilitare post-COVID-19, elaborat de Comisia de specialitate Medicină Fizică şi Reabilitare post-COVID-19, singura mențiune din acest protocol cu privire la camera hiperbară se află la secţiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelenţă în recuperare fizică.
Pentru a fi introduse pe piaţă, camerele hiperbare trebuie să poarte marcaj CE, la fel ca orice dispozitiv medical, acest demers fiind dovada derulării procedurilor de evaluare ale conformităţii produselor, informează Agerpres.

Sursă foto: Facebook/ Petrica Mitu Stoian
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii