Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:13 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcațiune scufundată pe canalul Sulina. O persoană dispărută

ro

09 Oct, 2020 08:51 1930 Marime text
  • Cei doi bărbați se aflau la pescuit. 
 
Azi-noapte, în jurul orei 23:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea a fost anunțat despre faptul că pe canalul Sulina între mila 5-6 s-a scufundat o ambarcațiune.
 
În ambarcațiune se aflau două persoane de sex masculin, una dintre ele a fost salvată de niște pescari aflați în zonă, iar cealaltă persoană este posibil dispărută.
 
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență doi subofițeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliția Transporturi și ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina - Garda de Coastă.
 
Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcațiunii de la Căpitănie, în șoc hipotermic, ulterior transportată la Sulina.
 
Forțele de intervenție au reușit ancorarea epavei, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 02:00 urmând ca acestea să fie reluate dimineață.
 
Cei doi bărbați se aflau la pescuit. Cercetările privind circumstanțele producerii acestui eveniment sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.  

Persoana dispărută din București, iar cealaltă persoană din Ilfov.

Ce spun polițiștii Biroului Județean de Transporturi Tulcea 


Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la faptul că pe fluviul Dunarea, în zona localității Sulina, o ambarcatiune s-ar fi scufundat.

Din primele verificări a rezultat ca o ambarcatiune acostată la mal, la bordul căreia se aflau două persoane, ar fi luat apă din motive necunoscute, ulterior scufundandu-se.

În urma acestui eveniment, unul dintre ocupanți  ar fi ajuns la mal, iar cealalt, un bărbat de 47 de ani, din București, a dispărut în apele fluviului Dunărea.

Barbatul a fost căutat in zona producerii evenimentului, fără a fi găsit.

În continuare se efectuează activități de cautare de către polițiști împreună cu reprezentanți ANR  pentru găsirea persoanei dispărute si stabilirea cu exactitate a condițiilor in care a avut loc evenimentul.

La activitate participă si reprezentanți ai ISU și ai Poliției de Frontieră.

Foto cu rol ilustrativ
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii