Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control în Stațiunea Mamaia! Zeci de șoferi, trași pe dreapta de polițiști. Au fost aplicate amenzi (GALERIE FOTO)

ro

29 Jul, 2023 14:56 851 Marime text
Sursa Galeriei Foto: IPJ ConstantaLa data de 28 spre 29 iulie a.c. iulie a.c., polițiștii constănțeni au desfășurat o amplă acțiune de prevenire a faptelor comise cu violență și a principalelor cauze de accidente rutiere, în stațiunea Mamaia.
 
Potrivit IPJ Constanța, la acțiune au luat parte polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Poliției stațiunii Mamaia, Poliției municipiului Constanța - Biroul Rutier, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
 

„Astfel, au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și au fost verificate 200 de vehicule.
 
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei, dintre care 12 la O.U.G. 195/2002 și 2 la Legea 61/1991.
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 4 permise de conducere, a fost retras 1 certificat de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
De asemenea, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 213/2023, intrată în vigoare la data de 13 iulie a.c., care a înăsprit pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Astfel, persoana care conduce un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și provoacă un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Citește și: 

Acțiunea Blocada la Constanța! Trei șoferi drogați depistați în timpul unei razii de amploare (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii