Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a Poliției Constanța pentru prevenirea furturilor din autoturisme

ro

24 Sep, 2020 22:28 468 Marime text


În cursul zilei de ieri, 23 septembrie 2020, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Secției 2 Poliție, au desfășurat activități pentru informarea cetățenilor privind infracțiunile de furt din autoturisme.

Polițiștii au fost prezenți în zonele aglomerate de pe raza municipiului Constanța și au sfătuit cetățenii să acționeze preventiv, aceștia fiind informați despre principalele cauze care duc la apariția acestui gen de fapte, tehnicile cel mai des folosite de către infractori, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase din interiorul autoturismelor.

Pentru a preîntâmpina comiterea unor astfel de fapte, polițiștii recomandă:  
- Parcaţi autoturismul astfel încât sa fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi, pe cât posibil, în locuri iluminate şi cât mai circulate;
- Nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare (genți, borsete, aparatură electronică, etc.), indiferent că lipsiți pentru scurt timp;
- Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
- Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt;
- În cazul în care ați fost victima unei infracțiuni de furt din auto, nu controlați  interiorul vehiculului până la sosirea Poliției.
 Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Programul local Litoral 2020.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii