Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

28 de percheziţii în Constanţa, Vâlcea şi Giurgiu Iulian Zană, Vasile Cristache şi Marius Ion, arestaţi la domiciliu

ro

30 Apr, 2015 00:00 2477 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis, ieri, punerea în libertate a lui Iulian Zană, a lui Vasile Cristache şi a lui Marius Ion. Cei trei sunt cercetaţi într-un dosar în care au fost efectuate, miercuri, 28 de percheziţii la domiciliile şi la societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere.
 
Potrivit anchetatorilor, Vasile Cristache, în calitate de administrator al SC Vasbac Auto SRL, ar fi emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, producând astfel prejudicii importante statului. În sarcina lui Iulian Zană, administrator la SC Zan Speed Logistic SRL, s-a reţinut faptul că a înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societatea Vasbac Auto SRL, ulterior, în anul 2014, cesionând părţile sociale ale societăţii către o persoană cu o situaţie materială precară. Asta în timp ce Marius Ion, administrator la SC Gama Pro Electric SRL, ar fi înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societăţile de tip fantomă SC Vasbac Auto SRL şi SC Venucart SRL. Cei trei au fost plasaţi în arest la domiciliu.
 
Cele 28 de percheziţii au avut loc în judeţele Constanţa, Vâlcea şi Giurgiu. În urma descinderilor, mascaţii au ridicat înscrisuri, documente financiar-contabile și unităţi de calculator ce urmează a fi valorificate în activitatea de urmărire penală în cauză. 

Citește și 

Percheziţii în Constanţa, la persoane bănuite de evaziune fiscală
Vasile Căpitanu, Iulian Zană, Vasile Cristache şi Marius Ion au fost arestaţi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii