Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vox populi, vox Dei... vox PSD

ro

15 Feb, 2014 00:00 1270 Marime text
Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu este o expresie latină folosită atunci când vrem să arătăm că o decizie trebuie luată de vocea majorităţii, pe principiul votul majorităţii decide.
Este şi sloganul Avocatului Poporului sau mai bine spus era până să fie desemnată avocat interimar al poporului Ecaterina-Giga Teodorescu de profesie economist şi fără studii juridice. Decizia a fost luată de Parlament pe 20 decembrie 2013, în urma demisiei lui Anastasiu Crişu din funcţia de Avocat al Poporului.

Interimatul acesta al unui economist, nefiind reglementat expres prin lege, poate dura o veşnicie sau atâta timp cât îşi doreşte PSD-ul, Ecaterina-Giga Teodorescu fiind cunoscută ca o apropiată a PSD.
Guvernul va putea sta liniştit. Nu credem că avocata cu studii economice va contesta ordonanţele sale. Stăpână pe cifre, străină de domeniul juridic, se va dovedi un interimar uşor controlabil de către cei din Guvern, de către cei din PSD, de către oricine, mai ales dacă acel cineva are şi studii juridice.

Ce să vezi însă, studiile juridice pot face interimat la instituţia Avocatului Poporului! Este constituţional. Pe 12 februarie, în „Monitorul Oficial” a fost publicată de Curtea Constituţională motivarea deciziei prin care declară interimatul Ecaterinei-Gica Teodorescu constituţional, cu vot de şase la trei. Cei trei care s-au opus numirii reprezentantei poporului sunt judecătorii Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Ştefan Minea. Dar juriştilor din Parlament şi din Guvern nu li se pare atât de greu să accepte o astfel de absurditate. Iar de la numirea Ecaterinei-Gica Teodorescu până la desfiinţarea Avocatului Poporului nu mai este decât un mic pas pentru guvernanţi. Şi cu astfel de numiri incompatibile profesional asistăm la un nou uriaş salt înapoi. Din păcate, prea se insistă cu acest ritm, dovadă în acest sens stau şi luptele interne date în aceste zile în USL pentru funcţii, pentru putere, nu pentru popor...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii