Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Poker sau politică?

ro

16 Jul, 2015 00:00 2338 Marime text
Elena Udrea şi Radu Mazăre, care tocmai ce au ieşit de la locul plin de răcoare şi au ajuns la locul plin de nisip şi soare, s-au întâlnit. Au depănat amintiri de la suferinţa traiului fără foehn şi tragedia spaţiului înghesuit şi şi-au dat seama că litoralul era mult mai frumos atunci când la putere erau ei.
 
„Mamaia arăta mult mai bine atunci când era Mazăre primar“, a spus Udrea când a dat cu subsemnatul la IPJ Constanţa. După părerea „blondei de la Cotroceni“, Radu Ştefan Mazăre era el în persoană un obiectiv turistic, la care veneau turiştii mai ceva ca la Delfinariu. S-a format o chimie între aceştia, deşi cu ceva timp înainte să intre la „beciul domnesc” amândoi, se atacau unul pe altul. Mâine-poimâine o să auzim în presă ştiri de genul: „Mazăre şi Udrea au cântat karaoke împreună, în Mamaia“ sau „Udrea împreună cu Mazăre, spionaţi când petreceau într-un club de fiţe“.
 
„Se vede că în Constanţa nu există o autoritate“, mai spunea Udrea. Păi, cum se vede aşa ceva, doamnă? Dacă ar merge prin Sectorul 5 ar spune că e cel mai urât din Bucureşti şi că Vanghelie îl făcea să arate mai bine, ca să nu mai spun de sectorul 1 când era sub conducerea lui Chiliman sau sectorul 6 sub Poteraş.
 
Nişte nemernici cei de la DNA! Să pună ei sub acuzare atâţia oameni ce promovau turismul în România, în loc să îi lase să îşi facă de cap cu milioanele de euro de la buget? Dacă aveau cei din Grecia un Mazăre sau un Vanghelie nici nu mai aveau nevoie de altceva, pentru că doar aşa atrăgeau lumea!
 
Când auzi declaraţii cordiale de acest gen, care vin de la oameni pe care, ca alegător cinstit, i-ai crezut rivali de moarte, mai că-ţi vine să crezi că lumea se duce pe apa sâmbetei. Îţi trece prin cap că oamenii au luat-o razna şi nu mai gândesc înainte să vorbească sau în tot acest timp ne-au indus în eroare lăsându-ne impresia că au cărţi mai bune decât ale altora. Au început să îşi ia apărarea ca nişte membri ai unei frăţii.
  
Presimt că vom vedea în curând o defilare cu care alegorice, unde faraonul Mazăre este împreună cu regina Cleopatra-Udrea, baronul Ponta şi piratul Băsescu. Îi văd petrecând, făcând glume între ei şi râzând de poporul român, de felul cum au reuşit ei să ne păcălească pe toţi şi să facă găuri prin care intră apa la corabia-buget numită România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii