Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:55 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O reacţie de la capătul lumii Demisia primarului din Rasova, primul pas din protestul anti USL

ro

08 Jan, 2014 18:01 1596 Marime text
Probabil că doar în Papua Noua Guinee vom mai întâlni un primar care demisionează din cauza faptului că nu primeşte fonduri guvernamentale, culmea!, de la un guvern condus de partidul din care şi el face parte. Doar acolo vom mai putea constata că administraţiile centrală şi locală se zvârcolesc într-un abis al incompetenţei, că una nu ştie de nevoile celeilalte, iar dacă totuşi ştie, nu dă semne că i-ar păsa.
Demisia social democratului Mihalache Neamţu din funcţia de primar al comunei Rasova, urmată de criticile dure aduse Executivului ar trebui, fără îndoială, să dea de gândit unor guvernanţi aroganţi şi comozi, care rămân departe de problemele reale ale celor pentru care canalizarea şi un petic de asfalt rămân, chiar şi în 2014, un lux. E mai puţin important faptul că Rasova este o localitate mică, departe de „lumea dezlănţuită” a teledemocraţiei. Ce este însă relevant e protestul unui primar PSD care trage un semnal de alarmă pe motiv că fondurile guvernamentale nu mai ajung şi la el. Şi iată cum, prin demisia unui ales local din propria ogradă, guvernarea Ponta dă noi dimensiuni ridicolului. Cum a fost posibil să se ajungă aici? Să fie nesimţirea, dezinteresul Centrului? Sau, poate, o direcţionare preferenţială a banului public? Şi dacă ar fi cea din urmă, pe ce criterii - altele decât cele politice -, căci primarul din Rasova este totuşi social democrat?!?
„Hipertrofia” amatorismului din actualul guvern începe să dea roade. Să fie acesta doar începutul? Urma-vor, oare, şi alte dezertări motivate de lipsa banilor? S-au săturat primarii social democraţi de deficienţele actualei guvernări, care mai mult „latră” decât rezolvă? Vor dea semne de lehamite şi primarii liberali? Îmi imaginez că nici ei nu se „bălăcesc” în cascade de bani.
Un primar dintr-o comună de la capătul lumii, dintr-un colţ al judeţului Constanţa face un pas înapoi. Un caz unic în România, cel puţin în actuala guvernare. Renunţă la un mandat câştigat cu 85% pentru că oamenii lui nu-i (mai) dau fonduri. Cu cine-or ţine ăştia care guvernează acum, dacă nici măcar pe trimişii lor în teritoriu nu-i mai susţin? Pe semne că dincolo de interesul strict personal şi de propriul buzunar nu mai există nimic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii