Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, „Eu am grijă de tine"

ro

25 May, 2012 02:23 2560 Marime text
cecilia_zarea_nou.jpgDacă săptămâna trecută Constanţa era văduvită de afişele electorale cu actualul primar Radu Mazăre, de am crezut că edilul o fi fost lovit de apatie sau de prea multă încredere în sine, în ultimele şapte zile primarul ne-a dat de toate pe linie electorală: inaugurări cu fast, lansări de candidaturi, dar şi bannere şi afişe electorale, care mai de care. Şi ce ne spune primarul în funcţie pentru alegerile locale din 2012? Păi, ne spune că are grijă de noi.

Cu alte cuvinte, ocupantul actual al scaunului de primar al oraşului Constanţa ne cere încă o dată votul (sau pentru unii poate pentru prima dată), spunându-ne că el este cel pe care trebuie să ne bazăm, pentru că el are grijă de noi. Fără să fiu răutăcioasă, stau şi mă întreb acest „tine" din sloganul „Eu am grijă de tine" al primarului - cam cine ar putea fi? Nu de alta, dar în lipsa spaţiilor verzi, „inundate" de mall-uri şi centre comerciale, în străzile care stau să cadă după ce s-a încercat construirea unui alt mall (vezi strada Traian), în arterele principale ale oraşului neasfaltate şi, poate mai ales, în decăderea unui adevărat simbol al Constanţei, anume Cazinoul, eu, una, nu prea văd grija pe care o are primarul Constanţei pentru mine, de exemplu. La fel cum nu văd grija pe care edilul ar avea-o pentru mine, ca cetăţean al urbei pe care o conduce, nici în preţurile din Mamaia (staţiune despre care tot edilul a fost cel care ne-a transmis că nu este pentru toată lumea), nici în decăderea totală a zonei peninsulare, în mediul de afaceri mai degrabă precar al Constanţei (în care dacă nu eşti prieten cu persoanele potrivite rişti să nu ai zile multe ca particular) şi nici în părculeţele ridicate de firmele apropiate edilului. Iar dacă tot am ajuns la capitolul cu societăţile dragi inimii primarului, nu văd grija pentru mine nici în terenurile retrocedate unor firme bucureştene ce nu au nici în clin, nici în mânecă (scuzaţi cacofonia) cu Constanţa şi nici în defilările pe podium ale edilului-manechin. Nici în ieşirile sale în cluburi şi nici în sălile polivalente ridicate cu firmele prietenilor. Pardon, care ar fi trebuit să fie ridicate. Sens în care revin şi arăt: de care „tine" are grijă primarul Radu Mazăre?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 28 May, 2012 10:22 Corect...poate ca ar fi fost mai bine sloganul ..."eu am grije de mine"...acesti pensionari amarati , amagiti cu niste pachete distribuite intr-un mod umilitor , pachete , care, parte , sunt platite si de ei ...sunt banii primariei...!