Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eu vara Nu referendum!

ro

12 Jul, 2012 01:00 1895 Marime text
lavinia_siclitaru.jpgUSL?! Am înţeles că au început demersuri să o suspende şi pe Merkel... sau vorba unui conorăşean de-al meu, ăştia de la PSD vor să pună parfum de Crin peste rahatul lor...

Adevărul este că dacă vrem alternative trebuie să le creăm.

Cu toţii am văzut ce a făcut USL-ul în numai două luni de când sunt la putere! Au modificat legile, au pus „capră" Constituţia, au călcat instituţiile, ne-au aruncat în batjocură în gura forurilor şi forumurilor internaţionale. Am convingerea că nu mai avem timp de pierdut şi cu ochii larg deschişi va trebui să le arătăm că ne pasă. Ţara nu este nici a lui Ponta, nici a lui Antonescu ca să facă ce vor ei din ea! Nu credeţi? Păi haidem să le luăm pe rând!

Ca să-ţi dai seama ce-ar trebui să votezi, trebuie să identifici care dintre ei merită votul de blam. Şi avem aşa: Traian Băsescu şi PDL - Legea Pensiilor Anastase, terenurile de fotbal în pantă în paralel cu cele 300.000 de firme închise. USL - figura de bunicuţă a lui Ion Iliescu şi legendara sa influenţă, un PSD care nu se poate moderniza în ciuda eforturilor cu figuri de tristă amintire mai noi şi mai vechi. PNL - traversează o perioadă de transhumanţă prelungită şi de transformare dintr-un partid elitist condus de Călin Popescu Tăriceanu într-un comercial, care funcţionează precum antenele pe rating sub bagheta excentricului Antonescu.

Putem avea şi o abordare economică dacă vreţi, după cum urmează:

USL înainte de a veni la putere - în prima lună vom mari salariile şi pensiile pentru a ajunge la nivelul din 2009, vom crea sute de mii de locuri de muncă, vom face în aşa fel încât România să fie un pion greu al Uniunii Europene, vom redresa economia etc.
USL - bilanţ după două luni de guvernare - Euro atinge un prag maxim în fiecare zi, combustibilul aşişderea, încălcări grave ale Constituţiei, demiterea Avocatului Poporului, suspendarea preşedintelui!

Dar care să fie oare scopul final al ultimei acţiuni?

Este clar că, atât PDL, cât şi USL, au fiecare votanţii proprii, deja convinşi că sunt singurii deţinători ai adevărului absolut în privinţa demiterii preşedintelui la referendum.

Alegerea se va face din nou la modul tribal, emoţional, suntem cu el sau împotriva lui, pentru că nu suntem în stare să privim pădurea din pricina copacilor, cu înghiţirea pe nemestecate a propagandei fiecărei părţi politice implicate.
Din punctul meu de vedere, întrebarea e: au USL şi Antonescu voinţa şi putinţa de a nu proceda la fel? Aici răspunsul e un „nu" răsunător. Puterea are tendinţa de a-şi subordona instituţiile independente în orice ţară din lume. Şi observăm cu ochiul liber în ce fel aleg USL-iştii să rămână în istorie...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii