Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Zecile de mii de turiști veniți pe litoral... dar unde?

ro

05 Jun, 2023 00:00 3293 Marime text
  • După 15-20 de iunie, Mamaia, sunt sigură, că își va reveni
 
Am o imagine în minte de acum ceva ani, când eram mai tânără și mai plimbăreață. Mă aflam în autobuz, plecam de la Gară spre City Park Mall și nu aveai loc de turiști. Gălăgioși și fericiți, cum trebuie să fie omul care vine grăbit să se arunce în apele răcoroase ale mării. Era începutul lui iunie, nu îmi amintesc clar dacă era înainte sau după Rusalii, cert este că nu era nici canicula de iulie.
 
Și stăteam înghesuiți în autobuzul fără aer condiționat, cu oameni veniti de la sute de kilometri distanță cu trenul, care desigur avea întârzierea de rigoare, și vorbeau de tiribombe, să se dea în banană, să mănânce gogoși pe plajă și evident să bage o bere rece. Traficul era infernal, mașinile ocupau străzile și nu erau șantierele prezentului ca să îngreuneze traficul. Atunci statisticile dădeau vreo 50-60 mii de turiști.
 
Zilele trecute, anul 2023. Revenim într-un prezent unde vocile anunță peste 70.000 de turiști pe litoral, dar Constanța are un trafic lejer prin șantiere. Au fost mulți riverani și de prin județ care au vizitat Mamaia Nord, zona cluburilor. Vremea a fost prietenoasă, doar pe 3 iunie a fost o ploaie zdravănă după-amiaza. Dar în rest a fost cam pustiu pentru un număr așa mare de turiști, la Mamaia. Totuși, precizăm că vorbim de 70.000 de turiști pe tot litoralul. Am văzt pozele colegilor mei de la Costinești și Vama Veche, cât și de prin Eforie și Neptun/Olimp. Acolo se vedeau turiștii.
 
Și nu cred că este vina hotelierilor sau a celor care se ocupă de promovare. Eu tind să cred este că românul s-a săturat de betoane. Mamaia Nord a devenit sufocată de șantiere și de blocuri răsărite în câteva luni și preferă o oază de liniște cum este la Neptun sau o distracție ca pe vremuri la Costinești, unde blocurile nu îți răpesc soarele după ora 16.00.
 
Și eu pot să cred că au fost zeci de mii de turiști pe litoral, dar au ales destinații aparte de Mamaia. Dar operatorii de plajă nu trebuie să își facă griji, după 15-20 iunie sunt sigură că vor veni publicul lor țintă pe litoral, iar până spre finele lui august o să fie un sezon interesant.
 
Citește și:

Plajele din Costinești, pline de turiști în a doua zi de vară (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii